Connect with us

COMUNICAT. Senatorul PNL Costel Şoptică somează Guvernul să rezolve criza lemnelor de foc din judeţul Botoşani

Published

on

Senatorul liberal Costel Şoptică a sesizat ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana-Doina Pană, printr-o interpelare parlamentară, în legătură cu criza lemnelor de foc din judeţul Botoşani.

„La începutul iernii, România se confruntă cu o criză acută a lemnelor de foc. Oamenii de rând nu fac faţă scumpirilor din ultima perioadă a acestora, precum şi faptului că stocurile scoase la vânzare de stat sunt insuficiente. Statisticile indică faptul că aproape jumătate din gospodăriile din România sunt încălzite cu sobe cu lemne, iar preţurile pot ajunge iarna la peste 3.000 de lei pentru o singură familie. La această criză s-a ajuns deoarece ROMSILVA nu face faţă solicitărilor populaţiei, în condiţiile în care este mai avantajos să vândă către procesatorii de lemn şi producătorii de mobilier. Aşa s-a ajuns ca românii, mai ales cei care locuiesc în sudul ţării, să achiziţioneze lemnele de foc necesare încălzirii din această iarnă de la vecinii bulgari”, a subliniat parlamentarul PNL, în documentul oficial trimis conducerii MAP.

În finalul interpelării, Costel Şoptică i-a cerut ministrului Pană să răspundă următoarelor întrebări:

1. Care este situaţia stocurilor de lemne de foc existentă în prezent, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Botoşani?; 2. Care este necesarul populaţiei pentru această iarnă?;

3. Cum aveţi în vedere să soluţionaţi criza lemnelor de foc?;

4. Ce cantitate va distribui ROMSILVA populaţiei, la nivel naţional şi în Botoşani?;

5. Câte gospodării din România, şi punctual din judeţul Botoşani, utilizează lemnul pentru încălzire?”.

„Judeţul Botoşani nu face excepţie de la criza lemnelor de foc, localnicii nereuşind să îşi procure cantităţile necesare întregului sezon rece pentru centralele şi sobele din gospodării. Botoşănenii susţin că sunt puşi pe lista de aşteptare când solicită să cumpere lemne de foc, iar aşteptarea durează minim o lună. Sunt sceptic însă că Guvernul va găsi o soluţie pentru a rezolva problema semnalată”, a concluzionat senatorul botoşănean.

Biroul de Presă al Senatorului PNL Botoşani Costel Şoptică, 5 decembrie 2017

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad