Connect with us

AGRICULTURA

Distracţie, premii şi mesaje de susţinere a agriculturii la Balul Fermierilor GALERIE FOTO&VIDEO

Published

on

Aproximativ 150 de fermieri din judeţul Botoşani, împreună cu partenerele lor, au participat în sâmbătă seară la Balul Fermierilor, un eveniment organizat de Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine Moldoovis împreună cu Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Botoşani.
Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei Moldoovis, a prezentat în deschiderea Balului Fermierilor, principalele evenimente ale anului 2017 în agricultura judeţului, lăudându-l pe ministrul Petre Daea pentru investiţia în sistemul de irigaţii de la Manoleasa şi pentru reorganizarea Staţiunii de Cercetare Popăuţi.

Ulterior, au fost invitaţi să ţină câte un discurs Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) şi senatorul Costel Şoptică. Fiecare dintre ei au primit câte un cadou din partea organizatorilor. Macaleţi a primit un “ciobănaş cu un sac gol” iar Ionică Nechifor i-a transmis să facă treabă în judeţul Botoşani. Laurenţiu Baciu a primit un “ciobănaş cu un sac plin”, mesajul fiind că fermierii îşi plătesc dările la stat iar senatorul Costel Şoptică a primit un “ţăran care doarme”. Ionică Nechifor şi Laurenţiu Baciu i-au transmis parlamentarului să rezolve problema ajutoarelor sociale deoarece nu mai este forţă de muncă în agricultură.

Evenimentul a continuat cu premierea a peste 30 de fermieri care fac parte din cele două asociaţii. Aceştia au primit câte o diplomă şi câte un “ciobănaş”.

După premierea fermierilor cu rezultate notabile, s-a dat startul distracţiei. Celebrele “Fete de la Botoşani” au venit să le cânte fermierilor. Şi-au început recitalul cu melodia “Hai la Botoşani” după care au interpretat mai multe cântece foarte cunoscute şi au dansat împreună cu cei prezenţi. La finalul recitalului, Iustina Irimia, Lorena Dupu, Loredana Călin şi Simona Mazăre au rămas minute bune pentru o sesiune de fotografii cu o parte dintre cei prezenţi.

Evenimentul a continuat la restaurantul Rediu până după miezul nopţii.

“A fost un eveniment reuşit, fermierii sunt dornici să aibă o zi a lor. După un an de muncă, merită să aibă o sărbătoare. Am vrut ca la eveniment să participe şi partenera fermierului. Au venit în jur de 150 de fermieri împreună cu partenerele lor, s-au simţit bine şi am primit de anul acesta propunerea de a organiza în continuare acest bal. Simt nevoia de a socializa şi de a se bucura după un an de muncă”, a spus Ionică Nechifor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad