Connect with us

Primăria se pregăteşte să facă bani. Miercuri se supune spre aprobare contractul de ridicare şi blocare a maşinilor

Published

on

Rămaşi fără bani în bugetul local, cei din Primăria Botoşani, s-au gândit că ar fi momentul cel mai bun reînceapă activitatea de blocare şi ridicare a maşinilor parcate neregulamentar în municipiu. De această dată nu va mai fi celebra firmă Hi Speed Recovery (HSR) ci Eltrans, o societate aflată în subordinea Consiliului Local.
În şedinţa de Consiliu Local din această săptămână va fi supus spre aprobare Regulamentul de organizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani şi a documentaţiei de delegare a gestiunii, prin negociere directă, către SC ELTRANS SA a activităţii de gestionare a parcărilor dotate cu parcometre si procedurilor aplicabile vehiculelor parcate neregulamentar în municipiu şi a activităţii de ridicare, blocare, transport, eliberare, relocare a vehiculelor staţionate neregulamentar, abandonate sau fără stăpân, de pe domeniul public sau privat al municipiului Botoşani.

În cazul în care se va aproba proiectul şi va fi demarată această activitate, cei care vor parca neregulamentar vor trebui să scoată din buzunar destul de mulţi bani. Tariful de ridicare este 250 lei/vehicul, cel de transport este tot 250 lei/vehicul iar tariful de relocare este de 100 lei /autovehicul. Tariful de depozitare este de 35 lei/vehicul/zi iar cel de blocare/deblocare este de 30 lei/vehicul.

Nedeblocarea unui autovehicul/vehicul în termen de 30 min. se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei. Blocarea/deblocarea sau ridicarea unui autovehicul fără dispoziţia agentului constatator se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei. Deblocarea/restituirea unui autovehicul/vehicul fără respectarea prezentului regulament se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei. Scoaterea, distrugerea sau sustrage rea dispozitivului de blocare a roţii autovehiculelor/vehiculelor se sancţionează cu amendă între 500 şi 2000 lei. Montarea ilegală a unor însemna sau plăcuţe, pentru rezervarea de locuri de parcare sau a unor sisteme de blocare acces, se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1000 lei. Amenajarea ilegală de parcări prin îngrădire, betonare, transformarea spaţiilor verzi, pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al municipiului ori prin marcarea domeniului public se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei.

“Constatarea acestor fapte se face de către agenţii constatatori din cadrul Biroului Rutier din I.PJ. Botoşani, pe drumurile publice, Poliţiei Locale Botoşani, şi din cadrul primăriei Municipiului Botoşani.  Contravenţiile pentru staţionarea neregulamentară a vehiculelor sunt cele prevăzute în O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, iar pentru vehiculele abandonate sau fără stăpân sunt cele prevăzute în Legea nr. 421/2002, cu modificările şi completările ulterioare”.

Conform proiectului de hotărâre, Eltrans se obligă să prezinte executivului primăriei, după 6 luni de la începerea efectivă a activităţii, un raport conţinând rezultatele financiare şi evaluarea termenelor de realizare a următoarelor obiective:

  • achiziţia unei maşini de ridicat;
  • modernizarea parcometrelor existente sau inlocuirea lor cu altele care au posibilitatea de a returna diferenţa de bani;
  • montarea de bariere automate, acolo unde este posibi şi necesar
  • panouri electronice cu numărul locurilor de parcare libere/ocupate;
  • plata parcării prin sms;
  • aplicaţii de informare privind parcările in sistem GSM;
  • plata parcării si a taxelor de debJocare, transport, depozitare, eliberare cu cardul;

După analiza raportului, executivul, în colaborare cu operatorul, vor supune aprobării consiliului local propunerea de completare a contractului cu o anexă care va conţine modul şi condiţiile în care vor fi realizate obiectivele.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad