Connect with us

Proiect INEDIT în judeţul Botoşani. Se vor construi băi, bucătării şi sisteme fotovoltaice în curţile oamenilor, vor fi cursuri pentru analfabeţi, cursuri de ucenici şi bani pentru 21 de noi afaceri. Toate cu fonduri europene

Published

on

Peste 500 de persoane dintr-o comună din judeţul Botoşani vor fi angrenate într-un proiect cu finanţare europeană. În 36 de luni, numai puţin de 3,8 milioane de euro vor intra în această comună atât pentru o serie de lucrări cât şi pentru şcolarizarea sau calificarea cetăţenilor.
Acest proiect va fi implementat în comuna Hilişeu Horia iar prima etapă a proiectului va fi la începutul anului viitor. Ioan Butnaru, primarul comunei Hilişeu Horia, ne-a spus că este un proiect care va avea peste 500 de beneficiari direcţi, din două sate. În afara cursurilor care se vor realiza, prin acest proiect se vor face şi o serie de investiţii în comună.

“Aşteptăm să fim invitaţi la minister pentru a semna contractul de finanţare. Cel târziu la 1 februarie va fi o primă etapă în derularea proiectului. Se va înfiinţa o clasă de 16 persoane care nu au nici măcar patru clase. Vor învăţa să scrie şi să citească timp de doi ani. Sunt persoane din satele Corjăuţi şi Hilişeu Crişan, unde este o populaţie de aproximativ 2000 de oameni. Din cei 2000 de oameni, vreo 550 vor fi beneficiari direcţi ai proiectului. În etapa a doua vom face un after school pentru 90 de copii care vor avea alături de ei şi 90 de părinţi, care vor fi consiliaţi, instruiţi cu privire la educaţia copilului. Vom avea 90 de persoane care vor urma cursuri de ucenici. Vom avea 21 de mici start-up-uri. Cei 21 de antreprenori locali vor trebui să angajeze fiecare câte cinci persoane. Condiţia este ca după încheierea finanţării, cele cinci locuri de muncă să fie menţinute cel puţin încă şapte luni. Vom moderniza în cadrul a 41 de locuinţe băi şi bucătării civilizate, vom amplasa pe 42 de imobile sisteme fotovoltaice pentru a face acele case independente din puncte de vedere energetic. Vor exista nişte criterii foarte serioase de selecţie a beneficiarilor”, ne-a spus Ioan Butnaru, primarul comunei Hilişeu Horia.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )