Connect with us

Mâine se semnează contractul de finanţare pentru drumul strategic de 73 milioane de euro din judeţului Botoşani

Published

on

După mai mulţi ani în care doar s-a vorbit despre drumul strategic de 107 kilometri, în sfârşit se trece la fapte. Mâine se va semna contractul de finanţare după care Consiliul Judeţean Botoşani poate începe procedurile pentru licitaţii.
Proiectul prevede modernizarea unor tronsoane de drum județean care în total au lungimea de 107 km. Acest drum strategic începe din comuna Şipote din judeţul Iaşi şi va trece prin Albești, Blândești, Călărași, Dângeni, Dobârceni, Gorbănești, Hănești, Hlipiceni, Lunca, Mihălășeni, Răuseni, Sulița, Todireni și Trușești. Proiectul va fi finanţat Programul Operațional Regional 2014-2020. La semnarea contractului vor fi prezenţi vicepremierul și Ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

“Ne încadrăm cu proiectarea în termen. Urmează licitaţiile pentru execuţie. Vom face licitaţii pe fiecare tronson şi sperăm să eliminăm parte din contestaţii. Dacă vin cinci constructori la licitaţii, fiecare ia câte un tronson şi scăpăm de contestaţii”, a spus Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Tot mâine, se vor semna mai multe contracte de finanțare din cadrul etapei a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală, pentru mai multe drumuri județene din Botoșani. Suma totală a contractelor pentru drumurile județene și locale care vor fi modernizate în perioada următoare prin PNDL 2 este în valoare de 72 milioane euro.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )