Connect with us

Educatie

Artiştii de la „Ştefan Luchian” au ajutat, s-au mobilizat şi au comunicat despre „Noi”

Published

on

“Noi” suntem diverşi, diferiţi şi îndepărtaţi unii de alţii, dar ne asemănăm atât de mult, iar distanţele se reduc doar la “click-ul” unui buton. Lumea fiecăruia dintre “noi” poate exista doar dacă respectăm cu toţii valorile vieţii, Pâmântului şi istoriei umanităţii.
Acestea sunt ideile ce au motivat seria impresionantă de activităţi desfăşurate la Liceul de Artă “Ştefan Luchian” în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale. Sub motto-ul “Lumea mea depinde de noi”, peste 30 de manifestări au fost derulate în această săptămână de micii artişti împreună cu dascălii lor, printre acestea regăsindu-se acţiuni de caritate, expoziţii, dezbateri, simpozioane, prezentări de documentare şi filme artistice. Ocazionate şi de “Săptămâna bunăvoinţei”, derulată exclusiv la liceul de arte botoşănean, gesturile frumoase de într-ajutorare a semenilor i-au condus pe tinerii artişti la centrele de copii şi cele de persoane vârstnice, unde au făcut cadouri şi au descreţit frunţi apăsate de ani şi griji. Tot acum, la “Ştefan Luchian” s-a demarat o campanie de strângere a fondurilor ce pot salva viaţa unei tinere bolnave de cancer.

Sintetizate, ideile şi gesturile frumoase au fost prinse şi în lucrările realizate de clasele a X-a, incluse în Expoziţia Săptămânii a liceului de artă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )