Connect with us

stiri

Cercetători noi la Staţiunea Popăuţi. I. Nechifor: “Vrem să aducem cei mai buni absolvenţi de la facultăţile din ţară”

Published

on

Trei cercetători din Iaşi şi Cluj au fost angajaţi cu jumătate de normă la Staţiunea Popăuţi. Ionică Nechifor, directorul staţiunii de cercetare din judeţul Botoşani, spune că în următorii ani îşi doreşte atragerea la Popăuţi a celor mai buni absolvenţi de la universităţile din Iaşi şi Cluj.
Staţiunea de Cercetare Popăuţi a scăpat de toate datoriile istorice din acest moment a început reorganizarea. În afara investiţiilor în clădiri şi utilaje agricole, se doreşte extinderea activităţii astfel încât staţiunea să-şi asigure veniturile necesare .

“Avem trei cercetători noi la staţiune. Sunt oameni cu pregătire, cercetători cu grad ştiinţific. Ei deja lucrează, îşi fac activitatea lor de cercetare. A fost greu să-i conving pe aceşti oameni să lucreze pentru Staţiunea Popăuţi dar sper că ei ne vor ajuta să aducem cei mai buni absolvenţi de la facultăţile din ţară. Mai promovez încă doi tineri în activitatea de cercetare, ca asistenţi cercetare. Ei lucrează pe baza experimentală vegetală. Îmi doresc să fim şi producători de seminţe. În cel mai scurt timp vom obţine autorizaţia pentru această activitate. În primă fază ne vom produce seminţe pentru noi iar când vom avea utilajele necesare vom începe să valorificăm. Poate fi o sursă importantă de venit pentru staţiune. Preţurile pe kilogramul de sămânţă sunt bune. În acelaşi timp, subvenţiile sunt mult mai mari”, ne-a spus Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad