Connect with us

AGRICULTURA

Au început primele investiţii la Staţiunea Popăuţi: “Din 1990 şi până acum nu s-au mai făcut niciun fel de lucrări”

Published

on

2017 este cel mai bun an de la revoluţie şi până în prezent pentru Staţiunea de Cercetare Popăuţi. În urma demersurilor făcute, Petre Daea, ministrul Agriculturii, a acceptat alocarea banilor necesari în vederea achitării datoriilor istorice. Mai mult, pe finalul acestui an au început şi o serie de lucrări la staţiunea de cercetare, urmând ca de anul viitor să se pună în aplicare un plan de investiţii.
Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi, spune că până la finalul acestui an se vor investi aproximativ 500.000 de lei.

“Odată cu eliminarea datoriilor, încercăm să facem unele reparaţii, întreţineri, modernizări la laboratoare, din bugetul pe care îl avem. Este foarte important să investim în aceste laboratoare pentru că obiectivul principal al staţiunii este cercetarea. Anul acesta vom realiza lucrări în valoare de aproximativ 500.000 de lei. Schimbăm acoperişul clădirii în care funcţionează laboratoarele, dotăm laboratoarele, achiziţionăm unele agregate pentru lucrările din 2018. Mai vrem să rezolvăm problema aducţiunii de apă. Toate aceste lucrări se realizează din resursele proprii. Academia ne-a decontat banii pentru salarii şi cheltuieli curente iar din resursele proprii ale noastre putem face aceste lucrări. Din 1990 şi până acum nu s-au mai făcut niciun fel de lucrări de genul acesta. Vreau să facem nişte investiţii iar 20-25 de ani să nu mai fie nevoie să se intervină”, ne-a spus Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )