Connect with us

Politica

Senatorul PNL Botoşani Costel Şoptică cere extinderea posibilităţilor de donare de sânge

Published

on

Senatorul liberal de Botoşani Costel Şoptică îl somează pe ministrul Sănătăţii, Florian-Dorel Bodog, să rezolve situaţia deficitului de sânge necesar spitalelor din România, precum şi să lărgească posibilităţile de donare existente în prezent. Liderul PNL Botoşani a adresat o interpelare parlamentară pe această temă conducerii Ministerului Sănătăţii.

„Unităţile de primire a urgenţelor din majoritatea spitalelor ţării se confruntă deseori cu problema insuficienţei sau chiar a absenţei cantităţilor de sânge necesare internaţilor şi cazurilor de maximă urgenţă. Una dintre cauzele lipsei de sânge de la nivel naţional este restrângerea activităţilor de donare, acestea fiind posibile doar în Centrele de donare şi transfuzii, în limitele unui orar prestabilit, care nu ţine cont de urgenţe”, a subliniat senatorul botoşănean în acest document oficial.

În finalul interpelării, parlamentarul PNL a cerut răspuns ministrului Bodog la trei întrebări: „1. Ce alternative vizaţi pentru evitarea situaţiilor de lipsă a sângelui în UPU-urile unităţilor spitaliceşti?; 2. Care este situaţia stocurilor de sânge la nivel naţional, precum şi în spitalele din judeţul Botoşani?; 3. Ce aveţi în vedere pentru lărgirea acţiunilor de colectare de sânge, în aşa fel încât oamenii să poată dona şi în alte locuri, în afara centrelor judeţene?”

„Este o realitate că deficitul de sânge existent în unităţile medicale din ţară este vizibil doar atunci când se produc drame, precum tragedia de acum doi ani de la Colectiv! Consider că avem nevoie de extinderea posibilităţilor de donare de sânge, iar Ministerul Sănătăţii este dator se găsească şi alte soluţii, în afara centrelor judeţene existente în prezent”, a concluzionat Costel Şoptică.

Biroul de Presă al Senatorului PNL Botoşani Costel Şoptică, 8 noiembrie 2017

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )