Connect with us

Administratie

La final de 2017, primarii sunt învăţaţi cum să acceseze fonduri pe Programul Operaţional 2014-2020

Published

on

Posibilităţile de finanţare ale proiectelor cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014- 2020 a fost principala temă discutată astăzi de reprezentantele Biroului Regional de Informare al Agenţiei Regionale de Dezvoltare Nord- Est cu cei ai unităţilor administrativ- teritoriale din judeţul Botoşani.
Daniela Beclea, subprefectului judeţului Botoşani, a mulţumit pentru prezenţa la Botoşani specialiştilor ADR dar şi reprezentanţilor comunităţilor din judeţ, apreciind ca utile astfel de întâlniri.
Specialiştii ADR au explicat pe larg ce axe sunt la disponibile în acest exerciţiu financiar şi care sunt sumele accesibile, cu detalii pentru fiecare program în parte.
„Pentru că venim în fiecare an, îmi place să cred că de la an la an avem prezentări diferite, că sunt noutăţi şi îmi propun să vă aduc în vedere astăzi câteva oportunităţi de finanţare care sunt disponibile în acest moment pentru administraţiile publice locale. În alţi ani am vorbit de proiecte de succes în perioada 2007- 2013, am vorbit de începuturile Programului Operaţional Regional 2014- 2020, când acestea abia se conturau, dar acum Programul este în plină implementare, avem deja 107 contracte de finanţare până în acest moment prin programul nou şi o sută care aşteaptă semnătura la nivelul Autorităţii de Management. În judeţul Botoşani prin programul anterior s-au desfăşurat investiţii foarte frumoase, de infrastructură, de patrimoniu cultural, de educaţie, de sănătate şi ne dorim ca ele să fie consolidate, să fie continuate şi în acest exerciţiu de programare”,a spus Gabriela Bobeanu, şeful Biroului Regional de Informare ADR Nord- Est. 
O notă importantă a fost aceea că toate proiectele se depun acum prin aplicaţia MySMIS, în format electronic.

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )