Connect with us

Economic

Un om de afaceri botoşănean vrea să protesteze în faţa sediului ANAF: “Dacă statul român nu o să-mi facă dreptate, o să găsesc alte metode să-mi fac dreptate“

Published

on

Un om de afaceri din municipiul Botoşani îi acuză pe şefii ANAF şi pe şefii altor instituţii că îl terorizează cu controalele în timp ce alte firme ar fi protejate. El a anunţat că intenţionează să facă o grevă în faţa sediului ANAF Botoşani şi ameninţă că va merge la posturile centrale de televiziune şi chiar va intra în greva foamei.
Omul de afaceri Radu Mihalachi, acţionar la firma Victor Construct, a fost prezent marţi seară la emisiunea Realităţi Botoşănene, de la SOMAX TV. Radu Mihalachi, fratele lui Victor Mihalachi, a fost extrem de vehement la adresa conducerii ANAF Botoşani şi în special la adresa directorului Radu Ţurcanu.

“Voi depune în perioada următoare cererea ca să primesc aprobare. E dreptul meu. Nu voi pleca de acolo până când domnul Radu Ţurcanu nu îmi dă răspuns la toate întrebările mele. Cum controlează el firmele din Botoşani? Mie mi se pare că le controlează discreţionar. Cu o serie este abuziv şi vrea să arate că el deţine controlul. Domnul Ţurcanu să falimenteze câte firme doreşte el, poate să falimenteze Victor Construct dar gura nu mi-o închide. Cu cât voi avea mai puţin de lucru şi voi fi mai hărţuit, cu atât voi fi mai vocal şi voi avea mai mult timp să vin aici. Dacă statul român nu o să-mi facă dreptate, o să găsesc alte metode să-mi fac dreptate. Nu spre a ameninţa. Mă voi duce pe posturi naţionale, voi face greva foamei, voi găsi o groază de metode ca să îmi fac dreptate. Dacă închid mâine firma Victor Construct, ies şi ţip pe stradă, îmi iau o portavoce şi ţip pe stadă”, a spus Radu Mihalachi.

Omul de afaceri nu este supărat doar pe şefii ANAF ci şi pe şefii altor instituţii de control din judeţul Botoşani.

“ITM îşi anulează toate controalele şi vine la grupul de firme Victor Construct. S-a dat o chestie de urmărire naţională şi internaţională? Ce face firma Victor Construct? Dacă nu reuşim să achităm la timp sunt din vina voastră, Foarte multe lucrări le avem cu statul român iar statul român este foarte rău platonic. Te umileşte pentru fiecare leuţ. Statul şi angajaţii din instituţiile statului”, a mai afirmat omul de afaceri.

Radu Mihalachi a dat exemplu de câteva firma importante de construcţii din judeţul Botoşani şi care au dispărut de pe piaţă.

“Firma ASCON, parte din asociaţi sunt decedaţi, un supraveţuitor e plecat la Bucureşti. Firma ASCON, cu peste 1000 de angajaţi, e falimentară. Firma Magic, patronul decedat. Avea 1000 de angajaţi, firma nu mai există. Rotconi, nu ştiu situaţia patronului dar firma nu mai există. Avea cândva peste 1000 de angajaţi. Condacia e în procedură de faliment, de lichidare. Era o perlă a Botoşaniului şi care lucre prin străinătate. . Tanamuro şi ulterior Veritas, de hărţuiala domnilor de pe plan local, patronii şi-au lichidat business-ul de pe plan local şi au plecat prin Bucureşti. CODIN Dorohoi, Simcos, Dany Ema”, a precizat Radu Mihalachi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad