Connect with us

stiri

Săptămâna viitoare va fi lansat sondajul privind transportul local. Maricel Maxim: „Trebuie să ţinem cont de ceea ce îşi doresc botoşănenii“

Published

on

Consilierul local Maricel Maxim va lansa săptămâna viitoare un sondaj de opinie prin care vrea să le ofere botoşănenilor posibilitatea de a decide în privinţa transportului local pentru următorul deceniu. Executivul primăriei intenţionează să investească în transportul cu tramvaiul dar sunt foarte mulţi botoşăneni care s-au exprimat public în privinţa transportului cu troleibuzul sau autobuzul electric.
Pentru că sunt mai multe variante, consilierul PNL Maricel Maxim a decis să realizeze un sondaj şi să ofere posibilitatea de a se exprima. Sondajul va fi lansat săptămâna viitoare urmând ca în ianuarie să fie prezentate rezultatele în şedinţa de Consiliul Local.

„Am pornit un demers de a întreba cetăţenii municipiului Botoşani în privinţa transportului public local. Sunt câteva păreri în acest sens. Urmează să lansez acel chestionar iar cetăţenii îşi vor putea exprima punctul de vedere. Cert este că trebuie să facem ceva pentru a moderniza transportul local şi trebuie să ţinem cont de ceea ce îşi doresc botoşănenii. Botoşănenii vor avea la dispoziţie două luni sau chiar mai mult pentru a se exprima cu privire la transportul local. Ulterior, rezultatele vor fi prezentate în Consiliul Local“, a precizat consilierul local Maricel Maxim.

Consilierii locali nu sunt împotriva modernizării transportului cu tramvaiul, aşa cum doreşte primarul Flutur, dar spun că trebuie reanalizate traseele astfel încât să deservească un număr cât mai mare de persoane.

„În momentul de faţă, în Europa, transportul cu tramvaiul a devenit un transport ultramodern. Şi costurile sunt pe măsură. Noi avem transportul local cu tramvaiul dar una era în 1989 transportul în municipiul Botoşani şi alta este în momentul de faţă. Trebuie să ţinem cont că au apărut cartiere noi“, a afirmat consilierul local Iulian Blaga.

Parteneriat Eltrans – Microbuzul

Chiar dacă se va implementa un proiect de modernizare a transportului local cu tramvaiul sau troleibuzul, tot nu se va rezolva problema în multe zone ale municipiului. În zonele mărginaşe, transportul local se va realiza tot cu maxi-taxi dar există varianta unui parteneriat între Eltrans şi Microbuzul iar călătorii să circule cu acelaşi bilet pe ambele mijloace de transport local.

„Nu trebuie să monopolizăm activitatea de transport public. Dacă sunt firme care îşi permit să vină mijloace de transport de calitate, trebuie acceptate. Statul este cel mai prost manager. Ar fi foarte bine să existe un parteneriat public privat, să avem o conducere mai eficientă şi să avem o dezvoltare a transportului public local“, a mai precizat consilierul local Maricel Maxim.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )