Connect with us

Sport

FC Botoşani – FC Voluntari. C. Enache: „În situaţia în care suntem, avem nevoie de victorie“

Published

on

FC Botoşani va întâlni vineri după amiază, de la ora 18.00, pe teren propriu, formaţia FC Voluntari. La cum arată clasamentul după 16 etape, FC Botoşani pare a fi favorită. Echipa antrenată de Costel Enache este pe locul 4 cu 28 de puncte, 22 de goluri marcate şi 14 primite. FC Voluntari peste pe locul 10 cu 20 de puncte, 17 goluri marcate şi 18 primite.
Pe teren propriu, FC Botoşani are 4 victorii, 3 rezultate de egalitate şi 1 înfrângere, 14 goluri marcate şi 9 primite. FC Voluntari a jucat în deplasare 8 meciuri, a învins de două ori, a remizat de trei ori şi a pierdut trei jocuri, a marcat 9 goluri şi a primit tot 9. În tur, FC Botoşani s-a impus cu 3-1.

„Va fi un joc greu, o echipă bună, echilibrată, o echipă care are maturitate de joc, o echipă care se descurcă foarte bine în deplasare. Este o echipă care în ultimele şase jocuri a pierdut doar unul şi acela l-au pierdut pe neşansă. Ne aşteaptă un joc dificil dar şi noi sunt o echipă într-un moment bun, ştim că avem oportunităţi foarte bune şi lucrurile astea sper să ne motiveze. Nu are nicio legătură rezultatul din tur cu jocul de vineri“, a declarat Costel Enache.

Pentru FC Botoşani, un egal nu ar fi un rezultat foarte rău deoarece şi-ar menţine avantajul de opt puncte faţă de FC Voluntari, o echipă care speră să prindă un loc în play-off.

„Noi încercăm să câştigăm toate jocurile. Un egal ar fi bun în anumite condiţii. Dacă noi am făcut tot ce a depins de noi, adversarul a avut o zi bună, atunci putem accepta şi un rezultat de egalitate. În situaţia în care suntem, avem nevoie de victorie. Putem lua în calcul şi un egal, în anumite condiţii“, a mai spus Costel Enache.

Unguruşan: „Niciun egal nu ar fi rău“

Fundaşul dreapta Bogdan Unguruşan este într-o formă foarte bună de câteva etape şi consideră că evoluţiile sale sunt rezultatul jocului prestat de echipa antrenată de Costel Enache. El se aşteaptă ca meciul cu FC Voluntari să fie unul echilibrat şi spune că un egal nu ar fi un rezultat negativ.

„Nu ştiu dacă o echipă e favorită în meciul de vineri. Ei sunt câştigătoarea cupei, supercupei. Noi jucăm acasă. Va fi un meci echilibrat, nu văd o favorită. Trebuie să ne pregătim foarte bine. Niciun egal nu ar fi rău, în anumite condiţii. Până la urmă orice punct se adaugă. E prea devreme să ne facem calcule, câte puncte ne-ar mai trebui să fim în play-off. Depinde şi cu cine facem punctele. Dacă batem adversarii direcţi, putem pierde cu Steaua sau alţii. Meciul cu Voluntari e foarte important“, a afirmat Bogdan Unguruşan.

Tincu: „Ar fi o greşeală să ne considerăm favoriţi“

La fel de rezervat în declaraţii este căpitanul Răzvan Tincu. El nu consideră că FC Botoşani este echipa favorită chiar dacă ocupă locul patru în clasament, chiar dacă a eliminat pe CFR Cluj din Cupa României şi chiar dacă în tur s-a impus la pas în faţa celor de la Voluntari.

„Toţi suntem conştienţi că va fi un meci foarte greu. Am urmărit ultimele meciuri ale lor, au jucători foarte buni, experimentaţi. Au unele absenţe, unele suspendări dar cu siguranţă vor veni să joace fotbal, să atace. Nu sunt o echipă care să se apere, au jucători de calitate de la mijlocul terenului în sus. Noi trebuie să fim foarte bine organizaţi şi să fim concentraţi. Nu ne considerăm favoriţi. Ar fi o greşeală să ne considerăm favoriţi. Apar surprize aproape în fiecare etapă, suntem într-o formă bună şi asta ne dă încredere că putem scoate un rezultat pozitiv. Cu o victorie vineri, vom face un calcul mai serios pentru accederea în play-off“, a declarat Răzvan Tincu.

Restanţe mici către jucătorii FC Botoşani

Rezultatele bune din acest sezon se datorează şi faptului că jucătorii şi-au primit banii promişi de către conducători. Căpitanul Răzvan Tincu spune că la ora actuală sunt mici restanţe la primele de joc dar au primit promisiuni că se va ajunge cu banii la zi.

“Ne simţim foarte bine, este o atmosferă extraordinară la nivelul vestiarului. Conducătorii sunt aproape de noi. Noi ne facem treaba pe teren iar ei ne sprijină financiar. La ora actuală este o atmosferă foarte plăcută la club. Mai avem de încasat unele prime dar după discuţiile avute cu domnii conducători, se vor achita. Nu sunt mari întârzieri, suntem pe un drum bun iar ei sunt alături de noi”, a precizat Răzvan Tincu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )