Connect with us

Social

O nouă comisie de dialog social, aceleaşi probleme

Published

on

Reprezentanţii sindicatelor reprezentative din judeţul Botoşani s-au întâlnit astăzi, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, cu subprefectul Daniela Beclea şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

Preşedintele Sindicatului Impact, Camelia Socianu, a readus în discuţie problema Unităţii Medico- Sociale de la Săveni ai cărei angajaţi- cadre medicale şi personal TESA-, nu-şi vor lua salariile aferente lunii noiembrie din cauza deficitului financiar cu care se confruntă instituţia. De asemenea, a fost reamintită şi situaţia Centrului pentru Persoane Vârstnice de la Truşeşti pentru care a fost propusă preluarea de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

Liderul ProLex, Virgil Bordei, a reamintit faptul că autospecialele de poliţie nu au suficient carburant pentru a funcţiona în parametri normali, astfel că ar putea apărea situaţii în care poliţiştii să nu poată interveni.

Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ s-a referit la cadrele didactice care aşteaptă să încaseze şi sumele câştigate în instanţă dar în lipsa bugetelor, nici măcar executarea silită nu este o soluţie, ca atare se aşteaptă rectificarea bugetară.

Preşedintele Cartel Alfa Botoşani şi liderul Sindicatului Solidaritatea Sanitară, Daniel Bulboacă, a declarat că starea de frustrare a angajaţilor din sistemul bugetar- în general, şi din sistemul sanitar- în special se acutizează, în ciuda anunţurilor triumfaliste ale altor sindicate ce clamează rezolvarea problemelor cu care se confruntă angajaţii.

Subprefectul Daniela Beclea a afirmat că va transmite solicitările sindicaliştilor atât parlamentarilor botoşăneni cât şi instituţiilor şi ministerelor care ar putea rezolva situaţiile reclamate.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )