Connect with us

Social

O nouă comisie de dialog social, aceleaşi probleme

Published

on

Reprezentanţii sindicatelor reprezentative din judeţul Botoşani s-au întâlnit astăzi, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, cu subprefectul Daniela Beclea şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

Preşedintele Sindicatului Impact, Camelia Socianu, a readus în discuţie problema Unităţii Medico- Sociale de la Săveni ai cărei angajaţi- cadre medicale şi personal TESA-, nu-şi vor lua salariile aferente lunii noiembrie din cauza deficitului financiar cu care se confruntă instituţia. De asemenea, a fost reamintită şi situaţia Centrului pentru Persoane Vârstnice de la Truşeşti pentru care a fost propusă preluarea de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

Liderul ProLex, Virgil Bordei, a reamintit faptul că autospecialele de poliţie nu au suficient carburant pentru a funcţiona în parametri normali, astfel că ar putea apărea situaţii în care poliţiştii să nu poată interveni.

Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ s-a referit la cadrele didactice care aşteaptă să încaseze şi sumele câştigate în instanţă dar în lipsa bugetelor, nici măcar executarea silită nu este o soluţie, ca atare se aşteaptă rectificarea bugetară.

Preşedintele Cartel Alfa Botoşani şi liderul Sindicatului Solidaritatea Sanitară, Daniel Bulboacă, a declarat că starea de frustrare a angajaţilor din sistemul bugetar- în general, şi din sistemul sanitar- în special se acutizează, în ciuda anunţurilor triumfaliste ale altor sindicate ce clamează rezolvarea problemelor cu care se confruntă angajaţii.

Subprefectul Daniela Beclea a afirmat că va transmite solicitările sindicaliştilor atât parlamentarilor botoşăneni cât şi instituţiilor şi ministerelor care ar putea rezolva situaţiile reclamate.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad