Connect with us

Sport

Valeriu Iftime: “Anton este preşedintele clubului”. VEZI ce are de gând patronul FC Botoşani

Published

on

Mai bine de un deceniu, cuplul Valeriu Iftime – Cornel Şfaiţer au ţinut în viaţă clubul FC Botoşani, au reuşit promovarea în Liga 1, participarea în Europa League iar anul acesta se poate obţine cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc.
Deşi echipa antrenată de Costel Enache traversează o perioadă foarte bună, la nivelul conducerii lucrurile nu mai sunt la fel ca până acum.

În ultimii trei-patru ani, Cornel Şfaiţer a fost cel care negocia cu jucătorii, care era foarte apropiat de fotbalişti şi antrenori şi care reprezenta clubul. Asta, chiar dacă era doar preşedinte de onoare, în acte fiind o perioadă Alexandru Chirilă şi mai nou Cătălin Anton (foto). Până acum nu au existat niciun fel de probleme şi discuţii dar de vreo săptămână lucrurile au luat o nouă turnură. Zvonul plecării lui Cornel Şfaiţer la Dinamo a fost momentul în care s-a văzut că există o ruptură între oamenii care au ţinut mai bine de un deceniu fotbalul în Botoşani.

“Cornel nu e preşedinte. Dacă nu e preşedinte, cum să spui că e preşedinte. El trebuie să înţeleagă lucrul ăsta. Eu am fost un pic iritat de discuţia asta cu Dinamo. Că Dinamo îl vrea preşedinte. Cornel e om de afaceri… El a fost preşedinte la noi la club dar nu a avut o responsabilitate clară. Este adevărat că a adus bani la club cât a fost preşedinte dar de trei-patru ani nu mai este preşedinte. Fără să vreau, dau şi în preşedintele actual, în Anton. Anton are ce vorbi, ştie, dar nu-l întreabă nimeni. Până la urmă el este preşedintele clubului şi el chiar munceşte. Anton are abilităţi de şef, de preşedinte. Lui îi dau sarcini şi nu lui Cornel. Cu Cornel sunt prieten şi eu sper să înţeleagă, să rămână cu noi. (…) Clubul ăsta funcţionează fără toţi, fără antrenor, fără Cornel. Nu funcţionează fără finanţator. Eu mâine mă retrag. Dacă găsesc un finanţator, eu mă retrag. Până acum nu am găsit”, ne-a spus Valeriu Iftime.

Proprietarul clubului FC Botoşani are în plan ca în cel mai scurt timp posibil să nu se mai implice foarte mult din punct de vedere financiar. El vrea un preşedinte şi o echipă de marketing care să se ocupe de club şi să asigure bugetul necesar.

“Când eşti preşedinte de club ai nişte responsabilităţi clare, găsirea unui buget, stabilizarea unui buget, construcţia unui buget. Clubul ăsta, uşor, uşor se schimbă. Botoşaniul are un statut foarte clar, încercăm să ne înoim în fiecare zi, sunt oameni care ştiu multe să facă. I-am spus şi lui Cornel că acest club trebuie să reziste fără noi, eu încerc să scot un buget care să nu depindă de mine. Elsaco să aibă un fond care îl dă anual pentru publicitate. Să avem un preşedinte care cu parte de marketing să facă rost de bani, să ţinem cheltuielile la nivelul veniturilor. Anul acesta a crescut publicitatea şi este meritul preşedintelui Cătălin Anton”, a mai afirmat Valeriu Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad