Connect with us

Politica

Senatorul PNL Costel Șoptică solicită ministrului de Interne măsuri pentru diminuarea numărului copiilor uciși de proprii părinți

Published

on

Senatorul liberal Costel Șoptică a luat atitudine publică față de situaţia copiilor ucişi de proprii părinţi în județul Botoșani, adresându-se în acest sens, printr-o interpelare parlamentară, ministrului Afacerilor Interne Carmen Daniela Dan.

„Judeţul Botoşani a fost zguduit din nou, zilele trecute, de scene abominabile, după ce o fetiţă din localitatea Vânători a fost ucisă de propriul tată, aflat în stare avansată de ebrietate. Crima a fost spontană, fiind generată de cererea concubinei bărbatului de a da mai încet muzica ascultată la maxim! Dacă partenera sa de viaţă a scăpat din mâinile sale din cauza intervenţiei mamei femeii, omul de 32 de ani s-a răzbunat pe propriul copil, omorându-şi fetiţa prin înjunghiere în gât, în timp ce aceasta dormea! Cu câteva săptămâni în urmă, o altă tânără din judeţul Botoşani a fost arestată, fiind acuzată că şi-a ucis bebeluşul şi apoi i-a aruncat trupul într-un canal colector, a subliniat Șoptică, în interpelarea parlamentară trimisă conducerii MAI.

În finalul documentului, senatorul PNL a cerut ministrului de Interne să-i răspundă la câteva întrebări:

1. Care sunt cauzele acestor crime odioase comise de părinţi împotriva propriilor copii, în accepţiunea specialiştilor criminalişti şi psihologi?;

2. Câţi copii au fost omorâţi de părinţi în ultimii ani, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Botoşani?;

3. Care sunt strategiile şi acţiunile derulate de MAI pentru a preîntâmpina astfel de evenimente tragice şi de a diminua agresiunile comise de părinţi împotriva propriilor copii?.

Biroul de Presă al Senatorului PNL Botoșani Costel Șoptică, 30 octombrie 2017

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad