Connect with us

Politica

Senatorul PNL Costel Șoptică solicită ministrului de Interne măsuri pentru diminuarea numărului copiilor uciși de proprii părinți

Published

on

Senatorul liberal Costel Șoptică a luat atitudine publică față de situaţia copiilor ucişi de proprii părinţi în județul Botoșani, adresându-se în acest sens, printr-o interpelare parlamentară, ministrului Afacerilor Interne Carmen Daniela Dan.

„Judeţul Botoşani a fost zguduit din nou, zilele trecute, de scene abominabile, după ce o fetiţă din localitatea Vânători a fost ucisă de propriul tată, aflat în stare avansată de ebrietate. Crima a fost spontană, fiind generată de cererea concubinei bărbatului de a da mai încet muzica ascultată la maxim! Dacă partenera sa de viaţă a scăpat din mâinile sale din cauza intervenţiei mamei femeii, omul de 32 de ani s-a răzbunat pe propriul copil, omorându-şi fetiţa prin înjunghiere în gât, în timp ce aceasta dormea! Cu câteva săptămâni în urmă, o altă tânără din judeţul Botoşani a fost arestată, fiind acuzată că şi-a ucis bebeluşul şi apoi i-a aruncat trupul într-un canal colector, a subliniat Șoptică, în interpelarea parlamentară trimisă conducerii MAI.

În finalul documentului, senatorul PNL a cerut ministrului de Interne să-i răspundă la câteva întrebări:

1. Care sunt cauzele acestor crime odioase comise de părinţi împotriva propriilor copii, în accepţiunea specialiştilor criminalişti şi psihologi?;

2. Câţi copii au fost omorâţi de părinţi în ultimii ani, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Botoşani?;

3. Care sunt strategiile şi acţiunile derulate de MAI pentru a preîntâmpina astfel de evenimente tragice şi de a diminua agresiunile comise de părinţi împotriva propriilor copii?.

Biroul de Presă al Senatorului PNL Botoșani Costel Șoptică, 30 octombrie 2017

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )