Connect with us

Auto

Românii care vând mai mult de două maşini într-un an, BUNI DE PLATĂ

Published

on

Românii care vând într-un an fiscal mai mult de două mașini vor datora impozit pe venit, începând din anul 2018, conform unui proiect de act normativ aflat momentan în dezbatere publică.
Măsura este inclusă într-un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea Codului fiscal, care, pentru a se aplica din 2018, are nevoie de aprobarea Guvernului și de publicarea în Monitorul Oficial. Documentul este, în prezent, în dezbatere publică.

Concret, persoanele fizice care vând anual mai mult de două mașini vor datora impozit pe venit, în cotă de 10%, pentru banii pe care-i obțin. Mai exact, reglementarea va acoperi „veniturile obținute, în bani și/sau în natură, din transferul unui număr mai mare de 2 autoturisme (…) din patrimoniul personal, într-un an fiscal, indiferent de data dobândirii”. Aceste sume vor fi încadrate de autorități la venituri din alte surse.

În momentul de față, Codul fiscal prevede, fără nicio excepție, că banii câștigați din vânzarea autoturismelor, indiferent câte, sunt scutiți la plata impozitului pe venit de 16%.

Citeşte mai mult pe Realitatea.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad