Connect with us

Evenimente

Incendiu cu pagube de 10.000 lei în comuna Roma din judeţul Botoşani

Published

on

Un jar a căzut din sobă pe materiale combustibile a păgubit un bărbat din comuna Roma de cca. 10.000 de lei. La atât a fost estimată valoarea pagubelor produse în urma unui incendiu care s-a produs în bucătăria casei, în această dimineață. Observat și anunțat cu întârziere, incendiul s-a extins cu repeziciune și la o parte din acoperiș.
Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au intervenit pentru stingerea incendiului cu două autospeciale cu apă și spumă, timp de cca. două ore.

Flăcările au distrus bunurile din bucătărie și cca. 10 m.p. din acoperișul casei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 40.000 de lei.

Jarul căzut din sobă pe materiale combustibile se află printre cele mai frecvente cauze de incendiu în sezonul rece. Pentru prevenirea unor evenimente nedorite,  montaţi pe pardoseală, în faţa uşiţei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 m, nu introduceţi în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul,  nu lăsaţi uşa de la focar deschisă, nu supraîncălziţi sobele,  nu folosiţi sobe sau alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii.  Sobele şi alte mijloace de încălzire trebuie supravegheate permanent pe timpul funcţionării.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad