Connect with us

Sport

Sepsi – FC Botoşani. C. Enache: „Nu ne considerăm favoriţi. Sper să trecem rapid peste momentele de mulţumire“

Published

on

FC Botoşani va întâlni luni după amiază, de la ora 18.00, formaţia Sepsi Sf. Gheorghe într-un meci care se va disputa la Braşov. Principala problemă a antrenorului Costel Enache este motivarea elevilor săi care vin după un succes mare, în Cupa României, în faţa formaţiei CFR Cluj, una dintre candidatele la titlu.
În tur, FC Botoşani s-a impus cu 5-1 în faţa celor de la Sepsi Sf. Gheorghe dar antrenorul Costel Enache spune că luni va fi un meci diferit.

”În meciul din tur, acel dezechilibru numeric ne-a ajutat și acolo cred că s-a făcut diferența. Cu siguranță avem un joc foarte greu. În ultima perioadă, adversarul pe care îl vom avea luni, are un joc consistent, bine pus la punct și cu foarte multă determinare. Cred că așa vom fi tratați și noi luni, cu agresivitate, determinare și concentrare maximă. Dacă jucătorii mei, îmi place să le spun așa pentru că îi consider ca niște copii și mă simt foarte bine lângă ei, echilibrează partea mentală avem șanse foarte bune pentru un rezultat pozitiv. Adversarul s-a pus la punct, a crescut în joc, în consistență, au făcut câteva transferuri, au reparat punctele slabe, concurența e mult mai bună pe posturi. Nu are nici o legătură jocul din tur cu cel de luni. Nu consider egalul ca fiind un eşec. Şi alte echipe au plecat de acolo cu un punct, echipe bine cotate. Mă gândesc la Astra. Jocurile cu Craiova au fost foarte echilibrate. Nu ne considerăm favoriţi. Sper să trecem rapid peste momentele de mulţumire şi să găsim motivaţii noi pentru fiecare joc”, a declarat antrenorul Costel Enache.

Şase indisponibil pentru meciul cu Sepsi

FC Botoşani are în continuare probleme de lot. Pentru meciul cu Sepsi, Costel Enache nu poate miza pe şase jucători. Cinci dintrei ei sunt accidentaţi iar Muşat este suspendat ca urmare a cartonaşului roşu încasat în meciul cu Dinamo.
“E un moment în care partea fizică suferă după cele 120 de minute dar nu trebuie să fie un motiv pentru noi de a plânge. Recuperăm, avem grijă și mergem în continuare la luptă. Accidentaţi sunt cei cu vechile probleme: Cucu, Fulop, Chitoşcă şi Esteban. În plus, s-a accidentat şi Florin Plămadă, la meciul cu CFR”, a mai declarat Costel Enache.

B. Kuku:Nu mai puteam, picioarele nu mai mergeau

Benjamin Kuku a fost unul din cei mai buni jucători botoşăneni în meciul cu CFR Cluj dar a trebuit să părăsească terenul în minutul 112 deoarece nu mai putea să alerge. El spune că s-a refăcut şi că e apt din punct de vedere fizic pentru a juca la Braşov.

”Știm cu toții că ne așteaptă un meci foarte greu la Brașov, cu Sepsi. O echipă care vine după opt meciuri fără victorie, au două rezultate de egalitate. Noi mergem acolo montați și să ne întoarcem acasă cu toate cele trei puncte. Noi luăm fiecare meci, fiecare meci e foarte important şi vom vedea. La finalul meciului cu CFR aveam crampe, nu mai puteam, picioarele nu mai mergeau. Acum sunt bine, dacă apelează mister la mine oricând sunt disponibil”, a declarat atacantul Benjamin Kuku.

Al. Târnovan:Suntem o echipă mică și joci tot cu o echipă mică

Alexandru Târnovan a revenit după şase luni de pauză, a jucat titular în meciul cu CFR Cluj şi a marcat la loviturile de departajare. El spune că a resimţit oboseala în meciul cu CFR Cluj dar poate evolua şi în partida de luni, cu Sepsi Sf, Gheorghe.

”Chiar dacă suntem mai sus în clasament nu cred că plecăm cu prima șansă. Este un meci în deplasare, un meci de luptă și dacă vom avea atitudine și vom munci sunt sigur că luăm toate punctele. Noi suntem un grup unit și părerea mea e că suntem o echipă mică și joci tot cu o echipă mică. Nu cred că e așa greu să te motivezi. Am scos CFR-ul, o echipă bună, o echipă care se bate la titlu dar trecem pe frontul campionatului şi e cu totul diferit. Sunt obosit, n-am mai jucat de atâtea luni și dintr-o dată au venit 120 de minute, nu e ușor dar am făcut refacere bună și totul o să fie bine. Tratăm fiecare meci ca atare, suntem modești, de aceea suntem unde suntem și dacă avem atitudine vom veni cu toate punctele. Cu siguranță nu le-a picat bine deplasarea din tur, sunt atâția kilometri și să pierzi în felul ăla dar ei au luat și roșu și acolo a fost dezavantajul. Acum va fi un alt meci, de luptă la fel ca cel cu CFR-ul”, a declarat Alexandru Târnovan.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad