Connect with us

Sport

Optimile Cupei României se joacă în perioada 28-30 noiembrie: „Sperăm să fie sorţii de partea noastră. Nu-mi doresc să jucăm cu Dinamo“

Published

on

Federaţia Română de Fotbal a decis ca optimile Cupei României să se joace în perioada 28-30 noiembrie, pe data de 2 noiembrie urmând să aibă loc tragerea la sorţi a meciurilor. Cele 16 echipe au fost împărţite în două grupe. În grupa A sunt 14 echipe iar în grupa B sunt două echipe, acestea fiind Chindia Târgovişte şi Univ. Cluj.
Dacă va avea noroc la tragerea la sorţi, FC Botoşani poate întâlni formaţii precum Chindia Târgovişte, Univ. Cluj, CS Mioveni, CS Afumaţi, Unirea Slobozia, Juventus Bucureşti sau Gaz Metan Mediaş. În acelaşi timp, formaţia botoşăneană nu a avut experienţe prea fericite când a jucat cu echipele de Liga a II-a. În ediţia trecută a Cupei României, FC Botoşani a fost eliminată de CS Afumaţi, o echipă net inferioară.

Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, speră ca următorul adversar să fie unul mai slab cotat.

„Sperăm să fie sorţii de partea noastră, să avem un adversar mai accesibil. În Cupa României tot timpul poţi să ai surprize. Ştim de anul trecut când am jucat la Afumaţi. Nu-mi doresc să jucăm cu Dinamo în faza următoare. Îmi doresc să jucăm cu ei în finală“, a spus Cornel Şfaiţer.

Joi, 2 noiembrie, începând cu ora 11:00, la Casa Fotbalului (sala „Nicolae Dobrin”) se va desfășura tragerea la sorți a optimilor de finală a Cupei României, ediția 2017-2018.

Jocurile din cadrul optimilor se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:

URNA A: 
FC VIITORUL SA, SC FC FCSB SA, AFC ASTRA, CS U CRAIOVA, SC DINAMO 1948 SA, CS GAZ METAN MEDIAŞ, CSM POLITEHNICA IAŞI, ACS POLI TIMIŞOARA, CS MIOVENI, CS AFUMAŢI, AFC BOTOŞANI, ASC JUVENTUS BUCUREŞTI, AFC HERMANNSTADT, AFC UNIREA 04 SLOBOZIA

URNA B: 
AFC CHINDIA TÂRGOVIŞTE, AS FC UNIVERSITATEA CLUJ

Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (2 jocuri) şi, în continuare, cele 12 echipe ramase în urna B se grupează între ele (6 jocuri). Pentru jocurile din sferturile de finală şi semifinale, echipele calificate vor fi repartizate în aceleaşi urne valorice ca şi în cadrul şaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art.30, alin.5.1 din ROAF, tragerea la sorţi urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad