Connect with us

Economic

O companie din Botoşani a pierdut peste 500.000 de euro din cauza întreruperii apei: „Am să mă îndrept împotriva lor. Este posibil să plătesc despăgubiri pentru că nu am livrat la timp”

Published

on

agnes holca

Întreruperea apei în judeţul Botoşani nu a afectat doar populaţia ci şi companiile importante. Un exemplu este compania Rolana Tex care şi-a suspendat de ieri activitatea din cauza lipsei apei iar cei 310 angajaţi vor reveni luni la muncă.

Agnes Holca, managerul Rolana Tex, susţine că pierderile sunt de 180.000 de euro pe zi la care se adaugă o serie de alte cheltuieli şi inclusiv unele despăgubiri care ar putea fi solicitate de către parteneri.

“Cu toate că Nova Apaserv are monopol, ar trebui să fie o relaţie contractuală cu obligaţii şi drepturi de ambele părţi. Rolana va avea următoarele pierderi până duminică: 22.000 de euro salariile efective ale muncitorilor, la care se adaugă cei 30% cheltuiala fabricii, 180.000 de euro pe zi contravaloarea producţiei pe care nu o facem. Se mai pot adăuga eventualele nemulţumiri ale clienţilor pentru că întârziem nişte livrări. Poate fi afectată calitatea produsului din cauza faptului că debitul a fost din ce în ce mai mic. A fost un moment în care nu am reuşit să asigurăm clima necesară funcţionării optime în fabrică. Cei de la Nova Apaserv ar trebui să-şi asume aceste fapte şi nu doar cu comunicate de presă bâlbâite”, a precizat Agnes Holca.

Managerul companiei Rolana Tex îi acuză pe cei de la Nova Apaserv că nu au anunţat din timp această întrerupere a apei pentru a-şi putea face rezerve.

“Aveam posibilitatea să-mi fac rezerve de apă dacă aş fi ştiut cu patru ore înainte. Atât îmi trebuia”, a adăugat managerul Rolana Tex.

Agnes Holca a precizat că va avea o discuţie cu reprezentanţii firmei de asigurări cu care colaborează în vederea recuperării prejudiciului.

“Am să mă îndrept împotriva lor, pe baza contractului pe care îl am. Aşa cum am obligaţii faţă de Nova Apaserv, am şi drepturi. Am firma de asigurări care o să intervină. Este posibil să plătesc despăgubiri pentru că nu am livrat la timp, este posibil să plătesc daune dacă am o problemă de calitate a producţiei de ieri”, a mai spus Agnes Holca

Rolana Tex a plătit în primele nouă luni din 2017 suma de 138.089 lei către Nova Apaserv, reprezentând contravaloarea facturilor emise de operatorul de apă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad