Connect with us

Sport

FC Botoşani – Dinamo. Costel Enache: „Sub nicio formă nu ne considerăm favoriţi. Plecăm de la o egalitate incredibilă”

Published

on

fc botosani popa, enache, cobrea

FC Botoşani va întâlni luni seară, pe stadionul Municipal, pe Dinamo Bucureşti, echipă pe care a învins-o în turul campionatului. Înaintea acestei partide, FC Botoşani este pe locul cinci în clasament cu 24 de puncte iar Dinamo este pe şase cu 20 de puncte. Cu o victorie, FC Botoşani s-ar distanţa la şapte puncte şi şi-ar mări şansele de a prinde un loc de play-off.

Înaintea partidei cu Dinamo, antrenorul Costel Enache este rezervat în declaraţii şi nu consideră că FC Botoşani este favorită la câştigarea celor trei puncte

„Mă bucur dacă băieţii spun că este meciul sezonului. Cel mai important lucru este să conştientizăm că este un meci dificil, un meci important. Indiferent de rezultat, lupta e foarte lungă şi mai e mult de muncă. Urmează etape grele, mai avem multe meciuri de jucat, adversari puternici pe teren propriu. Nu m-aş relaxa chiar dacă vom câştiga în jocul de luni. Trebuie să luăm lucrurile pas cu pas, să ne concentrăm pe jocul cu Dinamo. Lucrurile nu sunt clare nici pentru unii şi nici pentru alţii. Sunt multe puncte puse în joc şi pot apărea surprize. Sub nicio formă nu ne considerăm favoriţi. Plecăm de la o egalitate incredibilă. Avem şi noi atuu-rile noastre dar şi Dinamo este un grup puternic, jucători cu calitate individuală peste media campionatului nostru. Au un alt mod de a se exprima faţă de meciul din tur. Jocul lor e într-o transformare, ca sistem, dinamică, sarcinile pentru fiecare jucător. Nici în tur nu am avut un meci uşor. Am simţit o forţă extraordinară a adversarului. În continuare îi văd capabili de a face un fotbal bun şi eficient”, a spus Costel Enache.

Vestea bună este că şi-au revenit o parte jucătorii accidentaţi. Cu excepţia lui Elek şi Fulop, toţi ceilalţi jucători din lotul FC Botoşani vor fi apţi de joc pentru meciul cu Dinamo.

„Nu avem jucători suspendaţi. Avem ceva probleme medicale dar până la ora jocului putem să-i aducem pe toţi la un nivel bun. Robert Elek va începe de sâmbătă un program cu echipa. Lorand Fulop o să revină în 2018”, a mai spus tehnicianul botoşănean.

„Presiunea mai mare este pe ei”

Alberto Cobrea, portarul echipei FC Botoşani, a fost pentru scurt timp în lotul celor de la Dinamo dar nu a reuşit să se impună şi să fie titular. El vrea o victorie dar consideră meciul cu Dinamo va fi la fel de important precum cele cu Sepsi, Voluntari sau Timişoara.

alberto cobrea„Nu cred că ar trebui să punem foarte mare presiune pe noi. E un meci important, la fel ca restul pe ca restul pe care o să le mai avem. Fiecare meci în parte îl consider o finală. Dacă batem pe Dinamo şi ne încurcăm cu Sepsi sau nu vom avea un parcurs bun în continuare, degeaba facem aceste trei puncte. Important este să fim concentraţi pe tot parcursul acestui retur, să luăm fiecare meci în parte şi să repetăm parcursul bun din tur. Avem maturitatea necesară să arătăm că nu a fost o întâmplare ce s-a întâmplat în tur. Presiunea mai mare este pe ei, noi ajucăm acasă, sper să fie stadionul plin. Când joci cu stadionul plin şi simţi tribuna aproape, te simţi altfel, poţi da un randament mai bun. Nu am de luat niciun fel de revanşă. Cu cei de acolo m-am înţeles foarte bine, ne-am strâns mâna amiabil”, a afirmat Alberto Cobrea.

La trei zile după meciul cu Dinamo, FC Botoşani va întâlni în Cupa României pe CFR Cluj. Chiar dacă şi-ar dori să ajungă în fazele superioare ale cupei, jucătorii FC Botoşani pun campionatul pe primul loc.

„Ţinând cont de locul în clasament şi de parcursul bun de până acum, cred că trebuie să ne axăm foarte mult pe campionat. Dacă reuşim să ne calificăm în play-off, ne va aduce mari beneficii tuturor”, a adăugat portarul FC Botoşani

„Este un meci foarte special”

Atacantul Daniel Popa este jucătorul formaţiei Dinamo dar a fost împrumutat pentru acest sezon la FC Botoşani. El speră să joace în partida de luni seară şi să ajute echipa botoşăneană să învingă pe Dinamo.

daniel popa„Este un meci foarte special. O să încercă să dau tot ce e mai bun, dacă voi fi introdus în teren, sperăm la un rezultat foarte bun pentru noi. Nu este niciun fel de presiune, am contract aici, vreau să joc cât mai bune. Eu încerc să ajut cât pot de mult colegii. Vreau să terminăm în play-off, nu contează cine marchează. Am vorbit cu foştii colegi de la Dinamo, ne vom vedea aici iar la sfârşit o să ne tachinăm”, a afirmat Daniel Popa

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad