Connect with us

Administratie

Se elimină subvenţia la încălzire şi se dublează facturile clienţilor Modern Calor. C. Flutur: “Propun ca toți banii să meargă spre…”

Published

on

modern calor ajutoare incalzire

Din 2018, Primăria Botoşani nu va mai acorda subvenţia la încălzire care înseamnă peste 10 milioane de lei (2,2 milioane euro) în fiecare an. ANRE a decis eliminarea acestor subvenţii pe care primăriile le acordă pentru a ţine în viaţă societăţile de termoficare.

De anul viitor, botoşănenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor scoate mai mulţi bani din buzunare pentru a achita facturile. În momentul de faţă, preţul de producţie a unei gigacalorii este de 360,99 lei dar populaţia plăteşte 164 lei, diferenţa fiind suportată din bugetul local, sub formă de subvenţie. Din 2018, această diferenţă nu va mai fi suportată din bugetul local iar clienţii Modern Calor vor plăti dublu la încălzire.

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani, deja s-a gândit ce va face cu cele 10 milioane de lei. El vrea să direcţioneze banii către Teatrul Mihai Eminescu pentru a relua lucrările.

catalin flutur”Este o decizie a ANRE și este o decizie foarte importantă. Noi în fiecare an asigurăm o subvenție pentru cei racordați la sistem, de care beneficiază absolut toți clienții, indiferent de venituri. În 2017 avem la acest capitol undeva între 10 și 11 milioane lei. Ar fi o gură de oxigen pentru noi și o să propun ca toți banii să meargă spre continuarea lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu”, a declarat Cătălin Flutur.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad