Connect with us

Sport

CFR Cluj – FC Botoşani 0-0. Punct mare obţinut pe terenul liderului

Published

on

fc botosani - cfr cluj (15)

Jucătorii şi antrenorii FC Botoşani au plecat fără mari speranţe la Cluj, pentru meciul cu CFR. Fără Miron, Dumitraş, Roman, Esteban, Elek, Chitoşcă, Cucu sau Lorand Fulop, botoşănenii nu îşi făceau prea mari planuri pentru duelul cu liderul Ligii I.

Antrenorul Costel Enache a păstrat sistemul de joc dar a mijlocaşii centrali şi jucătorii de bandă au fost mai preocupaţi de a bloca adversarii decât de a ataca. Deşi aveau nevoie de cele trei puncte pentru a se desprinde de la FC SB şi CSU Craiova, clujenii nu s-au aruncat în atac încă din debutul jocului. Prima şansă de gol a elevilor lui Dan Petrescu a venit în minutul 21 când Djokovic a reluat cu capul pe lângă poartă. Replica botoşănenilor vine şapte minute mai târziu când Popa reia cu capul dar mingea trece puţin peste poarta lui Arlauskis. Cea mai mare ocazie a primei reprizei vine în minutul 32 când Deac execută pe jos o lovitură liberă de la 20 de metri dar Cobrea prinde în doi timpi. Pe finalul primei reprize, Culio are două şanse de a deschide scorul dar nu nimereşte poarta apărată de Cobrea. La pauză era 0-0, un rezultat excelent pentru FC Botoşani.

Dan Petrescu îl scoate pe Nistor şi îl introduce pe Păun iar jocul clujenilor se schimbă. Aceştia pun presiune pe defensiva botoşăneană dar Djokovic ratează din doi metri. În minutul 61, Moruţan şutează de la 25 de metri dar Arlauskis respinge de sub bară. Hoban şutează şi el de la distanţă, Cobrea scapă mingea în faţă dar reuşeşte să o prindă.

Botoşănenii prin curaj şi ies cu mai mulţi oameni la joc. Moruţan îşi demonstrează încă o dată calităţile, driblează doi adversari, pătrunde în careu dar cade uşor şi nu primeşte penalty. Finalul partidei aparţine gazdelor care au câteva oportunităţi de a marca golul victoriei dar Cobrea a fost în zi mare şi a respins tot. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 0-0 iar FC Botoşani obţine un punct mare pe terenul liderului.

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora – Hoban, Culio – Deac, Djokovici (73 Omrani), Nistor (46 Păun) – Vera (63 Coman)
Rezerve: Duka, Coman, Moutinho, Al. Păun, Mureșan, Peteleu, Omrani
Antrenor: Dan Petrescu

FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Plămadă, A. Burcă, Mușat – Bordeianu, Tincu – Serediuc, Moruțan (90+2 Rodriguez), L. Buș (87 Oaidă) – D. Popa (63 Kuku)
Rezerve: Pap, Rodriguez, Oaidă, Târsă, Târnovan, Kuku
Antrenor: Costel Enache

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad