Connect with us

Economic

Vești dramatice pentru cei care au de plătit rate în lei – ROBOR, la maximul ultimilor trei ani

Published

on

bani

Indicele Robor la 3 luni a crescut până la nivelul de 1,82%, cel mai mare din ultimii trei ani, informează Realitatea TV.

Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut până la nivelul de 1,82%, cel mai mare din noiembrie 2014 până în prezent, după ce a scăzut de două ori săptămâna trecută, potrivit datelor publicate joi de Banca Naţională a României (BNR).

La începutul lunii septembrie, ROBOR la trei luni era cotat la 0,92%, iar la începutul acestui an la 0,87%.

„Este o dobândă de piaţă, nu o stabileşte BNR. Au fost mai mulţi factori care s-au suprapus, mai degrabă accidental. Aşa cum au crescut foarte repede, probabil se vor şi detensiona. Este datoria BNR să asigure lichi­ditatea adecvată în piaţă. BNR va da lichi­ditate, cât este nevoie,“ declara în urmă cu ceva vreme Mugur Isărescu. Guvernatorul a amintit atunci și că majorarea dobânzilor era inevitabilă şi anunţată de BNR, după perioada îndelungată în care ratele pe piaţa interbancară au fost scăzute, având în vede­re şi ten­dinţa de creşte­re a infla­ţi­ei. „Nu vindem iluzii popu­laţi­ei. S-a ieşit din zona dobân­zilor foar­te scăzute”, mai spunea Isărescu.

Sursa: Realitatea.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad