Connect with us

Economic

Vești dramatice pentru cei care au de plătit rate în lei – ROBOR, la maximul ultimilor trei ani

Published

on

bani

Indicele Robor la 3 luni a crescut până la nivelul de 1,82%, cel mai mare din ultimii trei ani, informează Realitatea TV.

Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut până la nivelul de 1,82%, cel mai mare din noiembrie 2014 până în prezent, după ce a scăzut de două ori săptămâna trecută, potrivit datelor publicate joi de Banca Naţională a României (BNR).

La începutul lunii septembrie, ROBOR la trei luni era cotat la 0,92%, iar la începutul acestui an la 0,87%.

„Este o dobândă de piaţă, nu o stabileşte BNR. Au fost mai mulţi factori care s-au suprapus, mai degrabă accidental. Aşa cum au crescut foarte repede, probabil se vor şi detensiona. Este datoria BNR să asigure lichi­ditatea adecvată în piaţă. BNR va da lichi­ditate, cât este nevoie,“ declara în urmă cu ceva vreme Mugur Isărescu. Guvernatorul a amintit atunci și că majorarea dobânzilor era inevitabilă şi anunţată de BNR, după perioada îndelungată în care ratele pe piaţa interbancară au fost scăzute, având în vede­re şi ten­dinţa de creşte­re a infla­ţi­ei. „Nu vindem iluzii popu­laţi­ei. S-a ieşit din zona dobân­zilor foar­te scăzute”, mai spunea Isărescu.

Sursa: Realitatea.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )