Connect with us

Evenimente

Pedepse de 7 şi 8 ani de închisoare pentru cei trei tâlhari care au terorizat Botoşaniul

Published

on

suspect-talharii-2

Magistraţii Judecătoriei Botoşani au decis condamnarea la închisoare cu executare a celor trei indivizi din Dorohoi care în decembrie 2016 tâlhărit cinci femei din municipiul Botoşani. Potrivit sentinţei Judecătoriei Botoşani, doi dintr tâlhari au fost condamnaţi la şapte ani de închisoare iar al treilea la opt ani de închisoare.

Redăm o parte din sentinţa Judecătoriei Botoşani:

“În temeiul art.386 din Codul de procedură penală schimbă încadrarea juridică a faptelor pentru care au fost trimişi în judecată inculpaţii Aniţă Constantin-Cătălin şi Iasciuc Mircea-Ionuţ din cinci 5 infracţiuni de tâlhărie calificată într-o singură infracţiune de tâlhărie calificată în formă continuată, infracţiune ce se va reţine în sarcina fiecăruia dintre inculpaţi. Constată că prin încheierea de şedinţă din 6 octombrie 2017 s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care este trimis în judecată inculpatul Moroşanu Dragoş-Petronel din cinci infracţiuni de tâlhărie calificată într-o singură infracţiune de tâlhărie calificată. Condamnă pe inculpatul Moroşanu Dragoş-Petronel pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată în forma continuată la pedeapsa de 7 (şapte) ani închisoare. În temeiul art.234 alin.1 raportat la art.66, art.67 din Codul penal aplică inculpatului pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 3 ani. În temeiul art.399 alin.1 din Codul de procedură penală menţine arestarea preventivă a inculpatului până la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe dar nu mai mult de 60 zile.

Condamnă pe inculpatul Aniţă Constantin-Cătălin pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată în forma continuată la pedeapsa de 7 (şapte) ani închisoare. În baza art.104 alin.2 din Codul penal revocă liberarea condiţionată cu privire la restul 494 zile închisoare rămas de executat din pedeapsa de 13 ani închisoare stabilită prin sentinţa penală nr.94/19.04.2013 a Tribunalului Suceava şi dispune executarea acestui rest de pedeapsă. În temeiul art.43 alin.1 din Codul penal adaugă pedeapsa de 7 ani închisoare stabilită prin prezenta sentinţă la restul de 494 zile închisoare rămas de executat din pedeapsa de 13 ani închisoare stabilită prin sentinţa penală nr.94/19.04.2013 a Tribunalului Suceava, inculpatul având de executat în total 7 (şapte) ani şi 494 (patru sute nouăzeci şi patru) zile închisoare. În temeiul art.234 alin.1 raportat la art.66, art.67 din Codul penal aplică inculpatului pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 3 ani. În temeiul art.399 alin.1 din Codul de procedură penală menţine arestarea preventivă a inculpatului până la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe dar nu mai mult de 60 zile.

Condamnă pe inculpatul Iasciuc Mircea-Ionuţ pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată în forma continuată la pedeapsa de 8 (opt) ani închisoare. În conformitate cu prevederile art.234 alin.1 raportat la art.66, art.67 din Codul penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, exerciţiul drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a, lit.b din Codul penal respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani. În temeiul art.399 alin.1 din Codul de procedură penală menţine arestarea preventivă a inculpatului Iasciuc Mircea-Ionuţ până la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe dar nu mai mult de 60 zile.

În baza art.7 din Legea 76/2008, după rămânerea definitivă a hotărârii, se va dispune prelevarea probelor biologice de la inculpaţii Moroşanu Dragoş-Petronel, Aniţă Constantin-Cătălin şi Iasciuc Mircea-Ionuţ în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Constată că prin încheierea din data de 6 octombrie 2017 s-a dispus disjungerea acţiunilor civile alăturate procesului penal formulate de părţile civile Gropper Ţilia, Grunn Elisabeta, Purav Maria, Joian Mihaela, Gherman Mariana, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani şi s-a dispus formarea unui nou dosar cu termen la data de 13 noiembrie 2017. În temeiul art.274 alin.1,2 din Codul de procedură penală obligă inculpaţii Moroşanu Dragoş-Petronel, Aniţă Constantin-Cătălin şi Iasciuc Mircea-Ionuţ să achite statului cheltuieli judiciare în sumă de câte 625 lei fiecare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 10 octombrie 2017″. 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad