Connect with us

Politica

COMUNICAT. Senatorul PNL Botoşani Costel Şoptică cere Guvernului măsuri concrete pentru reducerea contrabandei cu ţigarete

Published

on

tigari

Senatorul PNL Costel Şoptică solicită Guvernului României să diminueze comerţul ilicit şi contrabanda cu ţigarete, atât din judeţul Botoşani, cât şi din celelalte zone ale ţării, având în vedere amploarea luată de acest fenomen în ultima perioadă. În acest sens, liderul PNL Botoşani s-a adresat, printr-o interpelare parlamentară, ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan.

„Una dintre cauzele principale ale evaziunii fiscale şi a pierderilor veniturilor la bugetul de stat o constituie contrabanda cu ţigarete. Piaţa neagră a ţigărilor are o valoare uriaşă în România, iar specialiştii susţin că Regiunea Nord-Est este cea mai afectată de comerţul ilegal cu ţigarete. Judeţul Botoşani nu face excepţie de la această situaţie, aici ajungând produse de contrabandă atât din Ucraina, cât şi din Republica Moldova”, a argumentat parlamentarul liberal, în documentul oficial trimis conducerii MAI.

Având în vedere că sectorul tutunului este al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al României, după cel petrolier, Costel Şoptică i-a cerut ministrului Afacerilor Interne răspuns la următoarele întrebări:

1. Care este dimensiunea reală a contrabandei cu ţigări, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Botoşani?

2. Câte dosare penale au fost întocmite în acest an pentru comiterea acestei infracţiuni, şi câţi inculpaţi au fost trimişi în judecată, atât în ţară, cât şi în Botoşani?

3. Ce măsuri aţi dispus în ultima perioadă pentru creşterea capacităţii structurilor MAI responsabile de destructurarea acestor fenomene de crimă organizată, îndeosebi la graniţa de nord şi est a României?”.

„Consider că tema abordată este una extrem de serioasă, iar guvernanţii trebuie să dinamizeze măsurile de combatere a traficului ilicit de ţigarete şi a pieţei negre din acest sector. Aştept să văd răspunsul ministrului de Interne, şi mai ales soluţiile concrete de rezolvare a acestei probleme, deoarece oamenii sunt sătui de vorbe şi aşteaptă şi fapte de la acest Guvern”, a concluzionat senatorul PNL.

Biroul de Presă al Senatorului PNL Botoşani Costel Şoptică, 6 octombrie 2017

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad