Connect with us

Sanatate

Raed Arafat a anunţat la Flămânzi reluarea procedurii de achiziţii a peste 3000 de ambulanţe: „Primele livrări vor fi anul viitor“

Published

on

ambulante noi (8)

Luna aceasta se va relua procedura de achiziţie a peste 3000 de ambulanţe. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat Raed Arafat. Prezent la Flămânzi, cu ocazia inaugurării punctului de lucru ISU, Raed Arafat a declarat că sunt şanse mari ca anul acesta să se semneze primele contracte.

De licitaţie se va ocupa Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă iar în 2018 vor fi cumpărate 400-500 de ambulanţe. În prima etapă se vor înlocui ambulanţele care au 700.000-800.000 de kilometri.

raed arafat“Cine vine să facă comparaţie între investiţiile în pompieri şi în ambulanţă, să se oprească aici. Sunt servicii care se completează. Ambele au nevoie de dotare. Nu vor fi neglijaţi unii faţă de alţii. Întârzierea dotării serviciilor de ambulanţă şi a SMURD-ului a fost întârzierea achiziţiilor. Din dispoziţia premierului şi după mai multe discuţii s-a stabilit că IGSU va fi entitatea centralizată de achiziţie de ambulanţe. Ordonanţa de urgenţă a fost semnată de doamna ministru Dan şi de domnul ministru Bodog. Acum este la avizat. Săptămâna aceasta se finalizează şi intră în şedinţă de guvern. Pompierii reiau licitaţia care s-a oprit în februarie. În momentul în care este reluată licitaţia, putem semna contractele subsecvente pentru achiziţie. Anul viitor, cu siguranţă, vom avea noile ambulanţe. Dacă semnăm acordul cadru anul acesta şi primele contracte subsecvente, primele livrări vor fi anul viitor pentru serviciile de ambulanţă şi SMURD. Este un acord cadru de patru ani. Cantitatea licitată va fi de vreo 3000-4000 de ambulanţe, de diferite categorii. Asta nu înseamnă că se cumpără toate. În primul an vom avea 200-300 pentru serviciile de ambulanţă şi 150-200 pentru SMURD. Vrem să schimbăm maşinile care au atins 700.000-800.000 de kilometri. Nu este bine să le luăm toate. Este mai bine să înlocuim treptat” , a declarat Raed Arafat.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad