Connect with us

Economic

Un botoşănean a încasat 600.000 de euro în urma unui accident rutier

Published

on

accident

Puţine dintre victimele accidentelor rutiere ştiu faptul că au dreptul să ceară asigurătorilor anumite plăţi care să acopere atât prejudiciul material, cât şi pe cel nepatrimonial, care include imposibilitatea de a munci, de a-şi primi salariul, de a se bucura de viaţa de zi cu zi, a declarat Tamara Lenz, avocat, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Primii paşi pe care o victimă trebuie să-i urmeze implică deschiderea unui dosar de daună la asigurător, iar acesta din urmă are un termen legal de a răspunde, de a întruni toate elementele dosarului şi de a face o ofertă de desdăunare pentru prejudiciul material sau cel nepatrimonial, a mai explicat Tamara Lenz.

Într-un caz concret, o victimă a unui accident rutier a primit o sumă fixă de 6.000 de euro negociată pe parcursul a trei luni. Prima sumă pe care asigurătorul ar fi plătit-o era însă de doar 2.000 de euro, în condiţiile în care victima nu a ştiut să-şi motiveze şi să-şi pună în valoare toate pier­de­rile pe care le-a avut în acea perioadă, a susţinut ea.

Lucrurile stau cu totul diferit atunci când vine vorba de situaţia la nivel internaţional. „În cazul unul accident rutier petrecut în străinătate în urma căruia victima a avut nevoie de 91 de zile de îngrijiri medicale, suma pe care a plătit-o asigurătorul a fost de 600.000 de euro. Era un cetăţean din Botoşani, care şi-a ajutat întreaga familie cu aceşti bani“, a adăugat Tamara Lenz.

Citeşte mai mult pe Ziarul Financiar

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad