Connect with us

Economic

Ce produse se scumpesc de la 1 octombrie și câți bani vom scoate în plus din buzunare

Published

on

benzinarie

Val de scumpiri de la 1 octombrie! Energia electrică se scumpește cu 5% , gazele naturale cu 6%, iar carburanții cu încă 5%. Și călătoriile cu taxiul vor costa mai mult cu 30 de bani/km.

Gazele se scumpesc cu 6%, iar energia cu 5%. Majorarea vine ca urmare a creșterii spectaculoase a prețurilor la electricitate pe OPCOM, bursa de profil, din această vară. Creșterile de pe bursă vin și ele ca urmare a secetei și caniculei din această vară, care au redus producția de energie hidro și eoliană. Trebuie însă menționat că, furnizorii au cerut majorări de trei ori mai mari, adică de circa 15%.

Prețul carburanților va crește cu încă 5%, asta după ce Guvernul a decis să majoreze accizele cu 10%, în două etape, începând cu 15 septembrie și respectiv 1 octombrie. După această dată, prețul unui litru de benzină sau motorină va depăși pragul psihologic de 5 lei. Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor, a argumentat că acciza de 7 eurocenți pe litrul de carburanți se reintroduce deoarece petroliștii nu au scăzut corespunzător prețurile după reducerile de taxe operate de la 1 ianuarie, iar scăderea taxelor nu s-a văzut nici în creșterea colectărilor din impozitul pe profit.

Citeşte mai mult pe Realitatea.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad