Connect with us

Sport

Gaz Metan – FC Botoşani. C. Enache: „Habar nu am ce o să se întâmple. A fi favorit e doar o chestie de statistică“

Published

on

costel enache, mihai bordeianu

FC Botoşani va juca la Mediaş, în ultima etapă a turului iar antrenorul Costel Enache şi elevii săi vor toate cele trei puncte pentru a se menţine pe locul patru şi eventual pentru a urca pe trei, în cazul în care CSU Craiova nu învinge pe Timişoara.

Înaintea acestei partide, FC Botoşani este pe locul patru în clasament cu 23 de puncte iar Gaz Metan este pe 13 cu doar 6 puncte. Costel Enache nu consideră că echipa sa este favorită şi le cere jucătorilor să aibă aceeaşi atitudine ca în partida cu Viitorul.

„Ne pregătim, e un meci important. Ştim că şi adversarul pregăteşte bine meciul, sunt într-o situaţie în care nu îşi mai permit paşi greşiţi. Ne aşteaptă un joc greu, sper să fim capabili să gestionăm bine jocul şi să dăm valoare maximă rezultatului. Habar nu am ce o să se întâmple. Eu pot să fac nişte predicţii pe un anumit tipar, doar fotbalistic. La fotbal, a fi favorit e doar o chestie de statistică. Nu aşa trebuie să gândim noi. Atâta timp cât lucrurile se fac pe baza principiilor, a regulilor şi a atitudinii, sunt pozitive. În momentul în care nu gestionăm lucrurile noastre bine, fotbalul îţi poate oferi surprize. Nu clasamentul dictează rezultatul“, a spus Costel Enache.

După etapa a XIII-a, campionatul se va întrerupe deoarece naţionala României are programate meciurile cu Kazahstan şi Danemarca, aceasta fiind ultima întrerupere a campionatului până la jumătatea lunii decembrie. Antrenorul Costel Enache nu intenţionează să le ofere jucătorilor mai multe zile libere, în cazul unei victorii la Mediaş. „Sub nicio formă. Nu aşa gestionăm lucrurile. Ar fi neprofesional să jucăm pe zile libere. Nu e un mod de a lucra“, a precizat tehnicianul botoşănean.

Pentru partida de la Mediaş, Costel Enache nu poate conta pe Fulop, Cucu, Târnovan, Elek şi Muşat, toţi accidentaţi.

„Pregătim meciul pentru a obţine trei puncte“

Mijlocaşul Mihai Bordeianu consideră că punctele puse în joc la Mediaş sunt foarte importante deoarece pentru FC Botoşani urmează două partide foarte dificile împotriva formaţiilor CFR Cluj şi Dinamo.

„Va fi un meci foarte greu. Ei vin după două rezultate de egalitate, nu au făcut prea multe puncte în primele 12 etape. Noi pregătim meciul pentru a obţine trei puncte şi sperăm să reuşim pentru a ne distanţa de urmăritoare. Consider că domnul Pustai m-a ajutat foarte mult. Veneam după o accidentare de câteva luni, a avut încredere în mine, am jucat meci de meci şi cred că i-am răsplătit încrederea“, a declarat Mihai Bordeianu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad