Connect with us

Administratie

Se întâmplă în judeţul Botoşani. Un primar face campanii de promovare agenţilor economici, fermierilor şi locuitorilor care au realizări

Published

on

vf campului00

În judeţul Botoşani sunt trei categorii de primari. Unii care nu fac nimic pentru comunităţile lor, alţii care fac dar nu sunt cunoscute realizările lor şi unii care fac dar în acelaşi timp ştiu să-şi promoveze reuşite şi comunele sau oraşele în care locuiesc. Din această a treia categorie face parte o primăriţă care a demarat o campanie de promovare a oamenilor din comună.

Maria Huţu a revenit în fotoliul de primar al comunei Vf. Câmpului în iunie 2016. La primărie este greu de găsit. Ori este pe la ministerele din capitală, ori pe la Consiliul Judeţean, ori prin comună, o comună care se întinde pe 20 de kilometri. În vara aceasta, Maria Huţu s-a decis să se transforme într-un fel de agent de marketing şi să-şi promoveze atât comuna cât mai ales oamenii care fac ceva notabil.

maria hutu primar vf campului“Am început acea campanile de promovare a comunei Vf. Câmpului şi implicit a gospodarilor din comună. În comună se întâmplă lucruri frumoase şi activităţi pe care oamenii comunităţii nu le fac de anul acesta. Avem legumicultori, oameni care îşi desfăşoară activitatea în zootehnie. Avem proiecte noi accesate de tineri inimoşi, tineri care vor să arate că dacă vrei să investeşti, o poţi face cu succes şi în România, şi la Vf. Câmpului. Acum se mai lucrează la nişte proiecte investiţionale, pe linie de turism. Noi îi ajutăm în depistarea acelor proiecte care pot fi aplicate de cei care doresc. Începând cu luna august, cel puţin trei persoane încearcă să obţină finanţări prin GAL-ul Codrii Bucovinei pentru construcţia unor făbricuţe. Este nevoie de o fabrică de confecţii. Sunt atâtea doamne care fac naveta în Botoşani sau în Suceava. Vin microbuze şi le ia. Sperăm ca prin acest GAL să se realizeze. Tot în GAL, Primăria Vf. Câmpului s-a înscris cu un proiect pentru realizarea unui centru de asistenţă socială, consiliere psihologică, un centru multifuncţional social. Încercăm să atragem fonduri pe orice cale în comuna Vf. Câmpului. Am în jur de 10-12 proiecte, am început deja implementarea lor, aştept finanţări la altele”, ne-a spus Maria Huţu.

Deşi este un primar social democrat, Maria Huţu nu prea este de accord cu ajutoarele sociale. Ea spune că în urmă cu un an erau 52 de beneficiari de ajutoare sociale iar acum sunt 25 din care 8 sunt bătrâni şi cu probleme medicale.

vf campului10 vf campului11 vf campului9 vf campului8 vf campului6 vf campului5 vf campului4 vf campului3 vf campului2 vf campului1 vf campului rosii vf campului mere vf campului ansamblul siretelul

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad