Connect with us

Administratie

Dragnea le recomandă primarilor să facă disponibilizări dacă nu au bani. D. Chelariu: “Ne dispensăm de oameni dar poţi face cu cantonierul proiecte europene?”

Published

on

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomarla (3)

Majoritatea primăriilor din judeţul Botoşani au probleme mari în ceea ce priveşte funcţionarea şi asigurarea salariilor. Au fost majorate salariile deşi bugetul pentru 2017 nu permitea acest lucru iar acum angajaţii acestor primării riscă să nu-şi încaseze lefurile.

Primarii au cerut bani de la guvern pentru a asigura salariile şi funcţionarea până la finalul anului dar veştile venite dinspre guvern şi dinspre partidul aflat la putere nu sunt bune. Liviu Dragnea, preşedintele PSD, le-a transmis acestora să facă disponibilizări de personal dacă nu au bani.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla şi preşedintele ACoR Botoşani, spune că sunt 22 de angajaţi în instituţia pe care o conduce iar dacă ar face disponibilizări nu ar mai putea implementa proiectele.

“Această lege nu mai este unitară. Diferă de la unii la alţii. Pentru unii a venit ca o mănuşă. Cei din jurul Bucureştiului abia aşteptau să-şi poată da salarii. Ei pot da 4 milioane pe o crizantemă sau 150 de milioane pe o bancă din lemn. Va trebui să se recurgă la reduceri de personal sau majorări de taxe şi impozite. Spun să dăm afară din personal dar cine va face tot ce spune legea? Ai serviciu de urbanism, cadastru, stare civilă, tot ce înseamnă celelalte servicii. Să spunem că păstrezi un singur om dar nu poţi acoperi. Ne dispensăm de oameni dar poţi face cu cantonierul proiecte europene? Nu poţi da celui de la asistenţă socială să facă treaba la cadastru”, a declarat Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla şi preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Filiala Botoşani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad