Connect with us

Economic

Plata defalcată a TVA, obligatorie doar pentru firme ce lucrează cu statul. Pentru restul, opţional

Published

on

bani foto tecuceni

Plata TVA în conturi separate ar putea fi obligatorie doar pentru firmele care intră în relaţie cu statul! Este un amendament adoptat de comisia de buget-finanţe din Senat, inclusiv cu votul aleşilor PSD. Decizia a fost luată cu doar patru zile înainte ca Ordonanţa privind TVA split să intre în vigoare. Membrii comisiei au respins și o altă măsură controversată. Cea potrivit căreia antreprenorii care au angajaţi cu contracte part-time vor plăti contribuţii la nivelul salariului minim pe economie.

Astfel, doar societăţile comerciale înregistrate ca plătitoare de TVA şi care au relaţii contractuale cu statul vor fi obligate să spliteze plata TVA, indiferent de ponderea respectivelor contracte publice în cifra de afaceri, celelalte companii – care nu au relaţii contractuale cu statul – fiind lăsate să aplice opţional măsura.

Pe traseul de avizare, proiectul adoptat de senatorii din Comisia de Buget-Finanţe urmează să fie dezbătut în plenul Senatului, apoi să fie trimis la Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.

Citeşte mai mult pe Realitatea.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad