Connect with us

Administratie

Flutur: “E un pic mai rău decât ne-am aşteptat. Asta spune expertul. Măsurile vor fi de evacuare a blocului”

Published

on

explozie foto interior (3)

Proprietarii apartamentelor din blocul de pe Primăverii, în care s-a produs explozia, nu se vor putea întoarce în locuinţe. În urma expertizei, s-a stabilit că nu se poate locui în acel bloc până nu se realizează lucrări de consolidare.

Primarul Cătălin Flutur a declarat că proprietarii din respectivul bloc vor trebui să elibereze apartamentele şi să-şi mute toate lucrurile pe care le au.

“E un pic mai rău decât ne-am aşteptat. Asta spune expertul. Există un risc seismic de gradul unu. Astăzi se vor lua nişte decizii. Măsurile vor fi de evacuare a blocului. Blocul este evacuate, ei nu au acces acolo. Pentru a putea face o intervenţie, va trebui să eliberăm întreaga zonă. Vom ajuta pe cei din blocul respectiv să degajăm de resturile din urma exploziei. O să-i sfătuim să-şi ia mare parte din lucrurile din casă. Sunt trei etape indicate de expert: intervenţia imediată, o intervenţie medie şi o intervenţie de durată”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Problema este că primăria Botoşani are doar două locuinţe de serviciu în Centrul Vechi şi nu poate rezolva problema tuturor familiilor afectate de explozie. Cert este că va dura destul de mult timp până când blocul va fi consolidate. Urmează să se facă proiectarea în urma căreia se va şti valoarea lucrărilor necesare după care se vor solicita bani de la guvern. Până acum, singurii care şi-au exprimat intenţia de a ajuta respectivele familii au fost cei de la Mitropolia Moldovei. Primarul Cătălin Flutur susţine că va propune Consiliului Local alocarea unor sume suplimentare pentru primele lucrări necesare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad