Connect with us

Sport

FC Botoşani – Poli Iaşi. C. Enache: “Putem fi noi cei care impunem ritmul”

Published

on

fc-botosani-poli-iasi-12

FC Botoşani şi Poli Iaşi se vor întâlni miercuri după amiază, de la ora 18.30, pe stadionul Municipal. Chiar dacă nu au declarat-o oficial, ambele echipe încearcă să prindă un loc în play-off care le-ar oferi linişte în a doua parte a sezonului şi le-ar aduce venituri mai consistente.

În zece etape, FC Botoşani a obţinut 19 puncte şi are şansa să termine turul pe unul din primele şase locuri în clasament. Pentru a reuşi, echipa pregătită de Costel Enache nu trebuie să facă paşi greşiţi în dubla de pe teren propriu cu Işi şi Viitor şi în deplasarea de la Mediaş.

“Mi-aş dori să menţinem lucrurile bune. Încercăm să rămânem echilibraţi, să punem în valoare principiile, modelul nostru de joc. Nu e un meci uşor, e un derby care naşte orgolii, care aduce energii suplimentare. Sper ca fiecare să ne facem treaba. Personal, nu mă afectează că jocurile sunt mai apropiate, nu sunt lucruri gestionate de noi, în toată lumea se joacă aşa, se joacă de mulţi ani. Noi trebuie să fim pregătiţi”, a declarat Costel Enache.

Cât priveşte adversarul de miercuri, tehnicianul botoşănean spune că este unul cu jucători de calitate. El se aşteaptă la un meci greu deoarece ieşienii sunt capabili de surprize.

“E o echipă în formare, e greu de citit, o echipă cu un joc ofensiv interesant, cu jucători de calitate, jucători cu imaginaţie. Va fi mai greu. Când nu cunoşti foarte bine adversarul, pot fi probleme. Şi noi suntem pe un drum bun, ne-am mai stabilizat oarecum, începem să ne consolidăm ideea de joc şi putem fi noi cei care impunem ritmul. E clar că ne dorim victoria meci de meci dar avem şi noi limitele noastre şi se mai întâmplă şi accidente. Aşteptăm oamenii lângă noi, încercăm să transmitem ceva prin jocul nostru, prin comportamentul nostru în teren”, a adăugat Costel Enache.

În zece etape, Poli Iaşi a acumulat 13 puncte, a marcat 8 goluri şi a primit 11. Echipa antrenată de Flavius Stoican a jucat cinci meciuri în deplasare şi a înregistrat o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere. A câştigat cu 1-0 la Chiajna, a remizat 1-1 cu FC SB, 0-0 cu Astra, 2-2 cu Juventus şi a pierdut cu 2-0 la Craiova. Ieşenii au avut o evoluţie oscilantă. A remizat cu Steaua şi au învins pe Dinamo dar au pierdut cu Sepsi pe teren propriu şi au remizat cu Juventus şi Gaz Metan, cele mai slabe echipe din Liga 1.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad