Connect with us

Administratie

Şi-au mărit salariile dar riscă să nu le mai primească. Majoritatea primăriilor din judeţul Botoşani au conturile goale şi aşteaptă mila guvernului

Published

on

primaria-dingeni

Angajaţii din primării s-au bucurat la începutul acestui an când guvernul a decis majorarea salariilor în administraţiile publice locale. Mai mult, unii au beneficiat de încă o tranşă de majorări deoarece s-au câştigat nişte procese în instanţă. Astfel, s-a ajuns ca angajaţii din unele primării să încaseze lefuri cu 50-60% mai mari.

După majorările salariale au trebuit tăiate investiţiile şi reduse foarte mult cheltuielile de funcţionare. Cu toate acestea, bugetele primăriilor din judeţul Botoşani s-au golit iar în trimestrul patru nu mai sunt bani de salarii.

“În acest an, s-a dat posibilitatea majorării salariilor, fiecare primar a avut o presiune din partea colegilor din primărie, de a face aceste majorări cât mai mari. Nimeni nu a luat în calcul că noi nu avem bani pentru întreaga funcţionare a unui UAT. La Dângeni, Evidenţa Populaţiei a fost bugetată doar pe jumătate de an. Pentru a doua jumătate de an nu avem bani. Sunt multe comune care deja au probleme şi primarii au solicitat la Finanţe să li se acorde sumele necesare în vederea achitării salariilor”, a precizat Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni.

Veştile dinspre guvern nu sunt pre bune. Premierul Tudose a transmis că salariile trebuiau majorate în funcţie de bugetul fiecărei primării.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad