Connect with us

Sport

Juventus – FC Botoşani. C. Enache: “Nu trebuie să fim prezenţi doar fizic ci sută la sută mental”

Published

on

fc bt bus, enache, miron

După eşecurile cu FC SB şi Astra, FC Botoşani va întâlni pe Juventus Bucureşti, lanterna roşie a Ligii I.  Partida este programată să se dispute vineri, de la ora 18.00, pe stadionul din Ploieşti.

După nouă etape, FC Botoşani este pe locul 5 în clasament cu 16 puncte în timp ce Juventus Bucureşti ocupă ultima poziţie cu doar trei puncte. Formaţia din capital este singura echipă care în acest sezon nu a obţinut nicio victorie, a marcat doar şase goluri şi a primit 15.

Teoretic, FC Botoşani este echipa favorită în partida de vineri dar ţinând cont de forma unor jucători victoria nu mai este atât de uşor de obţinut.

“Consider despre adversar că rezultatele sunt sub nivelul jocului. Am urmărit jocurile celor din Bucureşti şi am observat un joc mai bun decât o arată rezultatele. Amintesc meciurile cu Dinamo, cu Voluntari, meciul de la Astra. E o echipă destul de consistentă în joc dar lipsa de experienţă la acest nivel a făcut diferenţa. Noi trebuie să gestionăm bine acest aspect, nu ne aşteaptă un meci uşor, e o deplasare la care nu trebuie să fim prezenţi doar fizic ci sută la sută mental”, a spus Costel Enache.

“Avem şanse reale pentru un loc de play-off”

Jucătorii echipei FC Botoşani se gândesc la play-off chiar dacă la startul sezonului nimeni nu îndrăznea să vorbească despre un astfel de obiectiv. Fundaşul George Miron consideră că FC Botoşani nu are voie să facă vreun pas greşit cu Juventus deoarece s-ar reduce şansele la play-off.

“Jucăm cu echipa de pe ultimul loc, trebuie să tratăm meciul cu maximă seriozitate. Cu o victorie obţinută la Juventus, avem şanse reale pentru un loc de play-off. Am pierdut cu Astra în urma unui joc modest. Cu Steaua şi Craiova am pierdut dar jocul a fost bun. Cu Astra am făcut un joc modest şi nu meritam mai mult. Eu sunt ok, am fost lovit în pupilă la ochi dar acum sunt ok”, a spus George Miron.

“Dacă o să reuşim să le marcăm gol repede, ne va fi mult mai uşor”

Laurenţiu Buş este surpriza plăcută din acest sezon. A marcat 4 goluri în 9 etape şi este pe primul loc în clasamentul golgheterilor alături de Gustavo (CSU Craiova), Culio (CFR Cluj), Balaure (Astra) şi Gnohere (FC SB).

“Cu siguranţă ne aşteaptă un meci dificil. Sperăm să ne întoarcem cu trei puncte. Dacă o să reuşim să le marcăm gol repede, ne va fi mult mai uşor. Sunt foarte buni pe atac dar au probleme în atac şi sperăm să profităm. Din punctul meu de vedere, suntem favoriţi. Următoarele meciuri sunt importante, avem un culoar foarte bun. După meciul cu Juventus, urmează două meciuri acasă şi apoi mergem la Mediaş. Putem face puncte care ne-ar apropia de play-off. Pregătirea am făcut-o la fel, mental sunt puţin mai relaxat. Colegii mă ajută foarte mult ca să ies eu în evidenţă. Cu siguranţă va fi rândul şi altui coleg. Important este să câştige echipa”, a spus Laurenţiu Buş.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad