Connect with us

Administratie

Asistaţi social protejaţi de instituţiile statului. Firmele caută cu disperare oameni. “În România nu se mai poate trăi fără a munci”

Published

on

bani ajutoare foto radioiasi

Majoritatea agenţilor economici, indiferent de domeniul de activitate, caută să facă angajări dar foarte puţini oameni sunt interesaţi să-şi găsească un loc de muncă. Problema este că instituţiile statului îi protejează pe cei care refuză locurile de muncă şi trăiesc din ajutorul social.

Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni, susţine că în momentul de faţă sunt 12 locuri de muncă disponibile la trei ferme din această comună dar beneficiarii ajutoarelor sociale nu sunt trimişi să se angajeze.

“Societăţile fac solicitări către AJOFM, cu posturi libere, pentru muncitori necalificaţi dar beneficiarii de ajutoare sociale nu sunt trimişi. Cei care muncesc plătesc contribuţii din ce în ce mai mari la buget iar unii beneficiază continuu de bani de la stat, sub forma ajutoarelor sociale, deşi au posibilitatea de a munci. Comuna Dângeni are 47 de beneficiari de ajutor social. Sunt trei fermieri care au 12 posturi disponibile. Timp de şase luni au fost făcute solicitări către AJOFM şi nu s-a prezentat absolut niciunul. Trebuie să înţelegem că în România nu se mai poate trăi fără a munci. Bugetul ţării nu mai permite să plătim oameni care stau degeaba. Lipsa resursei umane în agricultură este o problemă majoră în judeţil Botoşani”, a spus Cătălin Rotundu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad