Connect with us

AGRICULTURA

Un apicultor botoşănean a dat lovitura în Londra: “Au vrut să-mi dea bani în avans… Sperăm să facem faţă comenzilor. Am fost invitat în alte şase ţări”

Published

on

produse apicole marineac

Produsele apicole din judeţul Botoşani au ajuns în Marea Britanie şi au avut un succes neaşteptat. Acum, unul dintre cei mai cunoscuţi apicultori din judeţul Botoşani este căutat de români care locuiesc în Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Norvegia sau Danemarca şi care vor produsele realizate în ferma din comuna Durneşti.

La începutul acestei luni, Iustin Marineac s-a deplasat la Londra cu mai multe produse apicole. A stat doar 36 de ore în capitala Angliei şi a reuşit să-şi vândă toate produsele iar dacă ar mai fi avut, le-ar fi dat imediat. Totul a început cu câteva postări pe facebook şi promovarea pe care Iustin Marineac a făcut-o anul acesta. Existând mai multe solicitări, apicultorul botoşănean a decis să meargă personal în Londra.

iustin marineac, apicultor din judetul botosani (18)“A fost o experienţă la care acum câţiva ani doar visam. Totul a început pe facebook, oamenii au văzut produsele, au fost interesaţi. Am zis că e mai bine să plec personal. Am plecat cu o firmă de coletărie din Botoşani, Trans Beretta. Drumul de 2 zile dus şi 2 întors nici nu s-a simţit datorită confortului şi amabilităţii, iar pachetele în care erau borcanele cu miere ajung în permanenţă impecabile. Nu am avut nicio problemă.

Acolo am fost ajutat de o familie deosebită  care s-a oferit să mă sprijine să-mi păstrez produsele, să invit oamenii. Am fost cu sortimentele mele de miere, api-imunostimulator, polen, lăptişor de matcă şi borcanul de miere în trei culori.

Oamenii s-au bucurat că m-am dus personal. Pentru mine a fost o cheltuială să merg acolo. Puteam să trimit coletele, încasam banii şi vorbeam pe facebook. Am preferat să merg personal şi chiar a fost un succes. Românii din Londra sunt oameni deosebiţi, adaptaţi condiţiilor şi traiului de acolo, ceva mai evoluat decât la noi, oameni săritori şi înţelegători, care au făcut tot ce le stătea în putinţă să mă ajute. Banii nu au schimbat inima lor de români. 

După ce au gustat mierea, au fost foarte multe reacţii. Când vedeau masa, nu îi interesa altceva decât borcanul cu miere în trei culori. Apoi discutau de celelalte. Le-a plăcut şi modul cum erau ambalate produsele. Am plecat cu toate produsele, sigilate, etichetate”, a spus Iustin Marineac.

Au fost oameni care au vrut să-mi dea banii în avans

În cele 36 de ore petrecute în Londra, Iustin Marineac a primit câteva propuneri de a deschide magazine în care să comercializeze produsele sale apicole şi alte produse tradiţionale din judeţul Botoşani.

iustin marineac, apicultor din judetul botosani (7)“Eu am plecat în Londra cu preţul din România plus transportul. Eram hotărât să negociez cu nişte lanţuri de magazine dar nu am mai avut timp. Poate va mai fi o plecare în iarnă şi voi discuta. Am avut propuneri pentru magazine. Inclusiv să deschidem magazine în Londra, în care să vindem produse tradiţionale. Au fost oameni care au vrut să-mi dea banii în avans, să fac investiţiile şi să le dau ulterior miere. Nu puteam să iau o decizie în acel moment. Am vândut inclusiv la nişte străini. Nici nu reuşeam să mă înţeleg cu ei. Era 4 fără un sfert dimineaţa, ne-am dus să mâncăm şi aveam un borcan de miere pe masă. Cei din restaurant se uitau şi o persoană a venit şi a întrebat ce e în borcan. I-am spus că e miere. A venit şi a cumpărat acolo”, spune apicultorul botoşănean.

“Sperăm să facem faţă comenzilor”

Dacă anii trecuţi Iustin Marineac vindea en gros o mare parte din mierea produsă, anul acesta îşi va onora comenzile din România şi încearcă să vândă cât mai mult în Anglia şi în celelalte ţări din Europa.

iustin marineac, apicultor din judetul botosani (3)“Am avut oameni din Liverpool şi Manchester care au insistat să ajung, care mi-au spus că mă ajută cu distribuţia. Am primit invitaţii şi în alte şase ţări din Europa. Este o afacere exportul de miere dar trebuie să investeşti. Sunt magnaţii care cumpără mierea şi o vând ei iar câştigurile sunt colosale. Anul acesta nu vindem mierea en-gros. Noi sperăm să facem faţă comenzilor”, a mai precizat Iustin Marineac.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad