Connect with us

stiri

Şanse mici ca anul viitor să înceapă lucrările la drumul Botoşani – Tg. Frumos. Achiţei: “Solicit demisia acestui domn Laicu care îşi bate joc de judeţul Botoşani”

Published

on

drum-peticit-botosani-tg-frumos

Modernizarea drumului Botoşani – Tg. Frumos ar putea fi amânată pentru anul 2019. Deputatul PNL Cristian Achiţei a declarat că dacă luna aceasta sau cel târziu în octombrie nu se emite o hotărâre de guvern, nu vor fi alocaţi bani în bugetul pe 2018 pentru drumul Botoşani – Tg. Frumos.

Deputatul liberal a făcut un apel către parlamentarii PSD, către prefectul Dan Şlincu şi către toţi cei care se pot implica pentru modernizarea acestui drum.

achitei, soptica“Actualii parlamentari de la PSD ne-au prezent prin nişte comunicate propagandistice ca pe o mare victorie, în momentul în care au obţinut un biet aviz al comisiei tehnico-economice CNAIR. Este momentul ca toţi factorii importanţi din judeţul Botoşani să se implice şi să pună presiune pe PSD, în această lună. În luna octombrie, marele guvern Tudose-Dragnea va veni cu draftul bugetului de stat pentru anul 2018. Dacă nu ajungem la hotărâre de guvern pentru modernizarea drumului Botoşani – Tg. Frumos, riscăm ca şi 2018 să fie un an pierdut. În acest moment, drumul este în lista de investiţii, la capitolul studii de fezabilitate. Pentru a putea fi prins în legea bugetului pe 2018, la capitolul investiţii, cu fişă de obiectiv, este obligatorie ajungerea la stadiul de hotărâre de guvern. Îi rog pe tovarăşii parlamentari PSD să se implice serios în a veni cu lucruri concrete în faţa botoşănenilor care i-au votat şi cărora le arată că le-au tras o mare ţeapă”, a spus deputatul Cristian Achiţei.

Un alt drum aflat într-o stare jalnică este Botoşani – Ştefăneşti. Potrivit parlamentarului liberal, şanse ca acest drum să fie modernizat anul viitor sunt mici. Cristian Achiţei consideră că principalul vinovat pentru starea drumurilor din judeţul Botoşani este Ovidiu Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.

“Drumul naţional Botoşani – Ştefăneşti se află în acelaşi stadiu. La ora actuală este ruşinea judeţului Botoşani. S-au făcut covoare asfaltice pe drumurile Botoşani – Săveni, Dorohoi – Darabani. Au rămas bucăţi neasfaltate şi nimeni nu înţelege. În zona Unţeni s-au sărit 600 de metri efectiv aiurea iar cel spre Darabani s-a oprit la Hudeşti. Dacă domnul Laicu ne poate explica ce a avut în mintea lui când s-a făcut aşa… Am ajuns de râsul regiunii Moldova cu drumurile naţionale. Solicit încă o dată demisia acestui domn Laicu de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi care îşi bate joc de judeţul Botoşani”, a mai spus Cristian Achiţei care a făcut referire şi la celebrul drum Manoleasa – Rădăuţi Prut:

“Au fost acolo ministrul Cuc, Laicu, senatori, deputaţi. Au făcut experimente şi drumul a rămas tot pietruit. Comuna Coţuşca nu a putut depune proiect pe măsura 7.2 pentru a obţine un milion de lei pentru asfaltarea unor drumuir de interes local, din cauza că dădea într-un drum naţional neasfaltat”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad