Connect with us

Administratie

Investiţii de peste 17 milioane de lei în comuna Ripiceni

Published

on

primaria ripiceni

În aproximativ doi ani, Ripiceni va fi una dintre puţinele comune din judeţul Botoşani care nu va mai avea nicio problemă cu apa şi canalizarea. De asemenea, o parte importantă din drumurile comunale vor fi asfaltate.

Autorităţile locale din Ripiceni au semnat contractul de finanţare pentru o investiţie de 7,5 milioane de lei iar din primăvara anului viitor vor începe lucrările de realizare a 15,6 kilometri de canalizare şi o staţie de epurare. În plus, 400 de familii din comuna Ripiceni vor beneficia de branșări gratuite.

Gabriel Talef, primar Ripiceni“Avem prinse în proiect şi 400 de branşări gratuite. Omul va avea canalizarea până în curte iar de acolo trebuie să se racordeze. Costurile vor fi mai mici în acest fel. Cerinţa este foarte mare. Din 10 oameni, 8 spun că vor canalizare. Mulţi şi-au făcut toalete şi şi-au făcut fose empirice. Ne mirăm de ce toate fântânile sunt pline de nitriţi şi nitraţi. Eu sper ca în primăvara anului viitor să începem lucrările”, ne-a spus Gabriel Talef, primarul comunei Ripiceni.

Tot în 2018, sunt şanse mari să înceapă modernizarea a 5,2 kilometri de drum comunal precum şi reabilitarea unei clădiri în care vor fi un cabinet de medicină de familie, un cabinet stomatologic, un cabinet psihologic, apartamente de serviciu pentru medici şi o cameră de gardă.

“Pe PNDL avem 5,2 kilometri de asfalt, în valoare de 5,2 milioane lei. Mai avem 2,8 milioane pentru reabilitare şi modernizare dispensar şi 2 milioane pentru reabilitarea podurilor din extravilan, cele de pe malul Prutului. Documentaţia este finalizată, aştept certificatul de urbanism şi merg să depun proiectele”, ne-a mai spus Gabriel Talef.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad