Connect with us

Sport

FC Botoşani – Astra. C. Enache: „Îi văd mai puternici. O să avem meci greu”

Published

on

chitosca, enache, dumitras

FC Botoşani va deschide etapa a IX-a a ligii I. Echipa pregătită de Costel Enache va întâlni vineri seară, de la ora 20.30, pe stadionul Municipal, formaţia Astra Giurgiu, o fostă campioană a României dar care în această vară şi-a schimbat mare parte din lot.

La prima vedere, FC Botoşani este favorită în meciul cu Astra deoarece a avut evoluţii şi rezultate bune pe propriul teren, în acest sezon. În patru meciuri jucate acasă, FC Botoşani a obţinut 10 puncte, a marcat 9 goluri şi a primit 3. Astra a jucat 3 meciuri în deplasare, a obţinut 2 puncte, a marcat 3 goluri şi a primit 5. Înaintea acestei etape, FC Botoşani este pe locul 4 cu 16 puncte iar Astra este pe  6 cu 15p.

“Vrem să continuăm linia bună, jocurile bune. Avem multe mijloace de a ne exprima în teren, suntem o echipă bună de contraatac, o echipă care ne apărăm organizat dar am avut şi jocuri în care am atacat poziţional, am construit şi am făcut-o foarte bine. Vrem să câştigăm jocul de vineri. În acelaşi timp, sublinez că întâlnim o echipă bună a campionatului, foarte bine organizată. Deşi este o echipă în formare, se vede o organizare de joc foarte bună, o echipă echilibrată şi cu siguranţă jocul de vineri va fi unul echilibrat. Sper să avem capacitatea să gestionăm bine situaţiile de joc şi să ne aducă în situaţia de a fi veseli la final”, a declarat Costel Enache.

Tehnicianul botoşănean consideră că întreruperea campionatului a fost una utilă deoarece a putut pune la punct unele lucruri care nu funcţionau foarte bine. În acelaşi timp, el le-a oferit jucătorilor o minivacanţă de trei zile.

“Îmi era dor să reintrăm în starea de emoţie, de concentrare. Nu cred că a fost o pauză foarte lungă încât să ne dezechilibreze. Am folosit-o pentru a mai pune la punct aspect din jocul nostru. Sperăm că pauza ne-a folosit”, a mai spus antrenorul botoşănean.

Costel Enache şi-a studiat adversarul de vineri şi spune că deşi au plecat câţiva jucători, lotul este unul bun iar meciul nu va fi unul uşor.

“Au plecat jucători dar nu jucători care erau decisivi pentru ei. Loturile sunt în continuă transformare. Un antrenor sau jucătorii nu sunt buni sau slabi. Sunt nişte oameni care trebuie să se adapteze unui anumit sistem. În unele momente reuşesc iar în altele nu. Căutăm toţi soluţii şi de aici apar mişcările astea normale. Văd că s-au întărit cei de la Astra. Au adus un jucător pe care îl cunosc foarte bine, care a făcut performanţă. Îi văd mai puternici. Revine şi Ioniţă. O să avem meci greu”, a mai precizat Costel Enache.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad