Connect with us

Administratie

Fabrică de mobilă construită cu fonduri europene, la Vf. Câmpului: “Deja avem comenzi din străinătate” FOTO&VIDEO

Published

on

fabrica mobila la vf campului (0)

Doi tineri au început o afacere care tinde să devină una de succes încă din primul an. Au profitat de oportunitatea fondurilor europene, au accesat o parte din banii necesari investiţiei iar acum au o mică fabrică de mobilă şi deja au comenzi din străinătate.

Robert Hector şi Costel Hromei s-au asociat şi au început o afacere în domeniul mobilei. Au investit aproape 300.000 de euro, atât din fonduri europene cât şi proprii, au realizat o hală modernă, au cumpărat utilajele necesare şi au început treaba.

“Afacerea am început-o în luna martie. Am lucrat în domeniu mai mult timp şi ne-am gândit să accesăm nişte fonduri europene. Le-am accesat, pe parcurs s-a schimbat treaba şi am continuat cu forţe proprii. Investiţia este de aproximativ 250.000-300.000 de euro”, ne-a spus Robert Hector, administratorul firmei.

Cei doi tineri au studiat piaţa şi ştiu că este o concurenţă mare. În afara fabricilor şi atelierelor din zona Moldovei, o concurenţă mare vine din zona celor care comercializează produse importate din Polonia sau China. Ei mizează pe faptul că oamenii fac diferenţa între produsele lor şi cele importate şi spun că deja au multe comenzi, inclusiv din Austria.

fabrica mobila la vf campului (15)“Este concurenţă mare dar este loc pe piaţă. Depinde ce anume faci. Noi producem mobilă de serie, mobilă la comandă, din PAL, din lemn masiv, din MDF. Deocamdată lucrăm mai mult pe bază de comandă. Deja avem comenzi şi din străinătate. Lucrăm pentru un client din Austria. Avem în plan să deschidem magazine. Probabil, primul magazin va fi deschis la Suceava”, a mai spus omul de afaceri din Vf. Câmpului.

Una din marile probleme cu care se confruntă cei doi tineri care au început afacerea de la Vf. Câmpului, o reprezintă forţa de muncă. Ei spun că au comenzi, că ar putea să facă în continuare angajări dar foarte greu găsesc persoane dispuse să lucreze într-o fabrică de mobilă.

“Aşteptăm oameni care vor să vină şi să muncească. Să înveţe dacă nu ştiu. Peste tot se găsesc greu oameni care să lucreze în mobilă şi în special în PAL. Cei care au învăţat tâmplărie ştiu să lucreze în lemn masiv. Dacă ajungi să înveţi şi îţi place, se poate ajunge la salarii foarte bune. Noi putem angaja cât mai mulţi pentru că este de lucru”, a mai spus Robert Hector.

fabrica mobila la vf campului (1) fabrica mobila la vf campului (2) fabrica mobila la vf campului (3) fabrica mobila la vf campului (4) fabrica mobila la vf campului (5) fabrica mobila la vf campului (6) fabrica mobila la vf campului (7) fabrica mobila la vf campului (8) fabrica mobila la vf campului (9) fabrica mobila la vf campului (10) fabrica mobila la vf campului (11) fabrica mobila la vf campului (12) fabrica mobila la vf campului (13) fabrica mobila la vf campului (14) fabrica mobila la vf campului (15) fabrica mobila la vf campului (16) fabrica mobila la vf campului (17) fabrica mobila la vf campului (18) fabrica mobila la vf campului (19)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad