Connect with us

Administratie

Planuri mari pentru modernizarea oraşului de la graniţa cu Moldova. Fl. Buţura: “Vreau să schimb faţa Ştefăneştiul”

Published

on

stefanesti, lucrari (0)

Primăria Ştefăneşti a demarat o serie de investiţii din bugetul local şi pregăteşte câteva proiecte cu finanţare europeană şi guvernamentală, de valoare mare, care vor schimba faţa oraşului. Cea mai mare investiţie va fi în modernizarea drumurilor.

Până la demararea proiectelor mari, autorităţile locale au început câteva lucrări de o mai mică valoare şi care pot fi realizate din bugetul local. S-a realizat o parcare publică cu o suprafaţă de 1400 de metri pătraţi în Ştefăneşti şi s-au început două lucrări în satul Bobuleşti.

“Am început un trotuar de 2250 de metri lungime în satul Bobuleşti. Deja s-a executat jumătate din lucrare şi în câteva zile vom finaliza. Este o investiţie din bugetul local. Tot la Bobuleşti vom face anul acesta un parc de joacă pentru copii, cu un teren de fotbal de dimensiuni mai mici, bănci, coşuri de gunoi. Valoarea acestui parc este de aproximativ 94.000 de lei şi se realizează pe o suprafaţă de 4000 mp”, ne-a spus Florin Buţura, primarul oraşului Ştefăneşti.

Cât priveşte proiectele mari, acestea vor fi demarate începând din 2018. Cel mai important este asfaltarea a şase kilometri de drum.

“Avem pe PNDL un proiect privind modernizarea a şase kilometri de drum. 3,5 kilometri în Bobuleşti, 1 kilometru în Ştefăneşti şi 1,5 kilometri în Stânca. Investiţia este de aproape 7 milioane de lei. Pe GAL avem un proiect pentru dotare situaţii de urgenţă, în valoare de 100.000 de euro. Se va achiziţiona tot ce este necesar. Puţine localităţi vor avea dotarea pe care o vom avea noi. Avem barajul, este o zonă de risc şi încercăm să avem dotarea necesară pentru intervenţii. Vrem să reabilităm casa de cultură, să facem un cămin cultural unde a fost cinematograful. Vreau să schimb faţa Ştefăneştiul. S-a reabilitat clădirea muzeului Ştefan Luchian iar noi vom amenaja un parc în curte”, a mai adăugat primarul oraşului Ştefăneşti.

stefanesti, lucrari (1) stefanesti, lucrari (2) stefanesti, lucrari (5) stefanesti, lucrari (9) stefanesti, lucrari (11) stefanesti, lucrari (13) stefanesti, lucrari (18) stefanesti, lucrari (21) stefanesti, lucrari (25) stefanesti, lucrari (31) stefanesti, lucrari (33) stefanesti, lucrari (34) stefanesti, lucrari (48) stefanesti, lucrari (50) stefanesti, lucrari (52) stefanesti, lucrari (57)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad