Connect with us

Administratie

Numărul locuitorilor unei comune din judeţul Botoşani a crescut cu 60% în ultimii şase ani. “Nouă ne convine deoarece…”

Published

on

ripiceni, oameni

Majoritatea comunelor şi oraşelor din judeţul Botoşani se confruntă cu o scădere a numărului de locuitori de la an la an. Natalitatea este mai mică decât mortalitatea, tinerii pleacă în străinătate sau în oraşele mari iar unele sate riscă să dispară în câţiva ani. La polul opus este o comună care are cu 60% mai mulţi locuitori decât în 2011.

Este vorba de comuna Ripiceni, aflată la graniţa cu Republica Moldova. În doar şase ani, numărul locuitorilor a crescut de la 2056 la 3200 iar din estimările autorităţilor locale, până la sfârşitul acestui an vor fi aproximativ 3500. Majoritatea sunt din Republica Moldova. Gabriel Talef, primarul comunei Ripiceni, spune că venirea cetăţenilor din Republica Moldova este benefică deoarece alocările bugetare vor fi mai mari.

Gabriel Talef, primar Ripiceni“Populaţia comunei Ripiceni a crescut cu aproximativ 60%. Majoritatea sunt din Republica Moldova. Deja am trecut la comună de gradul doi. La recensământul din 2011 aveam 2056 locuitori iar acum sunt vreo 3200. Ei vin în special pentru viză. Şi nouă ne convine deoarece am trecut la comună de gradul doi iar salarizarea personalului creşte. De asemenea, de anul viitor se intenţionează să se aloce bugetul per locuitor şi vom fi avantajaţi”, ne-a spus Gabriel Talef.

O creştere semnificativă a numărului de locuitori s-a înregistrat şi în oraşul Ştefăneşti numai că aici nu este vorba doar de cetăţeni moldoveni. Printre cei stabiliţi în oraşul Ştefăneşti sunt şi cetăţeni de etnie romă.

“În 2011 erau 5314 locuitori iar la 1 ianuarie 2017 erau 6077 locuitori. Este o creştere semnificativa. În jur de 100 sunt din Republica Moldova. În acelaşi timp, au mai venit şi cetăţeni de etnie romă”, a precizat Florin Buţura, primarul oraşului Ştefăneşti.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad