Connect with us

AGRICULTURA

Ionică Nechifor: „S-a ajuns ca un cioban să primească 2500 de lei lunar şi nici aşa nu găsim”

Published

on

ferma oi

Fermierii din judeţul Botoşani au început să-şi reducă efectivele de animale deoarece nu mai au oameni cu care să lucreze. Unii fermieri au ajuns să plătească 2500 de lei lunar unui cioban dar cu toate acestea nu găsesc oameni dispuşi să lucreze.

Aceeaşi situaţie este şi la Staţiunea de Cercetare Popăuţi. Reprezentanţii staţiunii spun că au nevoie de personal dar nu sunt persoane interesate.

„Trag un semnal de alarmă. La ultima întâlnire organizată, fermierii din judeţul Botoşani i-au solicitat domnului senator Trufin să-i sprijine şi să se anuleze acele ajutoare sociale acordate unor oameni care sunt apţi de muncă. Suntem sfidaţi atunci când mergem şi oferim nişte locuri de muncă. Ei spun că nu pot să plece din localităţi pentru că au ajutor social şi se mulţumesc cu acei bani. S-a ajuns ca un cioban să primească 2500 de lei lunar şi nici aşa nu găsim. La Staţiunea de Cercetare Popăuţi, un îngrijitor are un salariu de 1700-1800 de lei şi beneficiază de toate drepturile. Nu reuşim să găsim oameni care să lucreze în agricultură. Am solicitat ca ajutorul social să-l primească doar acei oameni care au incapacitate de muncă”, a spus Ionică Nechifor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad