Connect with us

AGRICULTURA

Staţiunea Popăuţi încearcă să înregistreze trei produse tradiţionale protejate în Uniunea Europeană

Published

on

produsetraditionale popauti

Staţiunea de Cercetare Popăuţi ar putea avea începând de anul viitor, trei produse tradiţionale, protejate în Uniunea Europeană. Reprezentanţii Staţiunii Popăuţi spun că au în plan realizarea unor investiţii într-un spaţiu pentru depozitare precum şi într-o linie de ambalare.

În momentul de faţă, legislaţia din România nu permite ca staţiunile de cercetare să înregistreze produse tradiţionale dar deja s-au purtat discuţii cu ministrul Agriculturii pentru modificarea legii.

„Avem în plan înregistrarea a cel puţin două produse tradiţionale cu brandul Popăuţi. Îndeplinim toate condiţiile, mai puţin una. Legislaţia din România nu permite ca staţiunile de cercetare să înregistreze un produs tradiţional ceea ce nu mi se pare corect. Am avut o discuţie cu domnul ministru Petre Daea, va analiza situaţia şi sperăm să fie eliminat acest obstacol. Vrem ca Staţiunea Popăuţi să aibă două-trei produse tradiţionale, protejate în Uniunea Europeană, aşa cum se întâmplă cu Caşcavalul de Săveni. Ne gândim la Brânza sărată Popăuţi, la Telemea Popăuţi, Urda Popăuţi. Laptele de la rasa karakul este de o calitate superioară, cu un procent de grăsime şi proteină ridicat. Dacă se elimină acea prevedere din legislaţie, în 2018 vom demara înregistrarea acestor produse tradiţionale”, a precizat Ionică Nechifor, inginer-şef la Staţiunea de Cercetare Popăuţi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad