Connect with us

Sport

FC SB – FC Botoşani 2-0. Budescu şi Tănase aduc victoria gazdelor

Published

on

FC Botosani - Steaua 0-2 (40)

FC Botoşani a înregistrat a doua înfrângere din acest sezon, pierzând pe Arena Naţională în faţa formaţiei FC SB. Tactica lui Costel Enache de a se apăra şi de a încerca să nu primească gol a fost una sinucigaşă iar FC SB şi-a asigurat victoria încă din prima repriză.

Cu Alibec, Budescu, Tănase şi Golofca în primul 11, FC SB a început partida în atac şi încă din minutul 1 s-a instalat în jumătatea de teren a botoşănenilor. De partea cealaltă, Costel Enache a trecut la un sistem cu trei mijlocaşi centrali în încercarea de a bloca atacurile adversarilor.

Prima şansă de gol aparţine gazdelor, în minutul 11, când Ovidiu Popescu şutează de la 30 de metri, Golofca deviază dar Cobrea reuşeşte să respingă în corner. Şase minute mai târziu, Miron îl faultează pe Tănase în marginea careului, Budescu execută perfect iar din minutul 18 FC SB intra în avantaj. Replica botoşănenilor vine în minutul 20, Buş şutează din marginea careului dar Niţă respinge spectaculos. Botoşănenii au o nouă oportunitate de a marca, la o bâlbâială în careul bucureştenilor. Alibec are şansa golului în minutul 28 dar mingea este deviată în corner. Mihai Roman şi Buş sunt aproape de egalare pe finalul primei reprize dar nu reuşesc să marcheze.

În minutul 41, la o fază care nu anunţa nimic, Tănase face 2-0, o contribuţie importantă având atât fundaşii centrali botoşăneni şi portarul Alberto Cobrea. În minutul 43, Alibec se aruncă peste Burcă iar jucătorul botoşănean se accidentează şi cere schimbare. În prelungirile primei reprize, Alibec are o intrare cu talpa la Burcă dar Sebastian Colţescu îl iartă de al doilea cartonaş galben.

Repriza secundă începe tot cu FC SB în atac care încearcă să-şi îmbunătăţească golaverajul cu FC Botoşani. Budescu ratează o ocazie importantă în minutul 64 iar pe teren este o singură echipă. Elevii lui Enache fac figuraţie pe teren şi parcă abia aşteaptă să se termine meciul. Odată cu trecerea timpului, nici FC SB nu mai forţează şi parcă ambele echipe sunt mulţumite cu rezultatul. Ciaccheri are o şansă bună de a marca dar şutează mult peste poartă din marginea careului.

În minutul 87 FC SB putea marca din nou. Teixeira centrează de pe stânga iar bizonul Gnohere dă pe lângă minge din şase metri. Trei minute mai târziu, Denis Man şutează de la 25 de metri dar mingea loveşte bara. Partida s-a încheiat cu victoria meritată a FC SB care a trecut la pas de o echipă FC Botoşani care a plecat cu gândul de a obţine un punct.

FCSB: Niță – R. Benzar, Larie, Nedelcu, Momcilovici – Fl. Tănase, J. Morais, Ov. Popescu, Budescu (66 Teixeira), Golofca (40 Man) – Alibec (46 Gnohere)

  • Rezerve: Stăncioiu, Fl. Coman, L. Filip, Teixeira, Enache, Gnohere, D. Man

Botoșani: Cobrea – Ungurușan, A. Miron, A. Burcă, Mușat – Bordeianu (62 D. Popa), Târșa, Tincu – M. Roman, L. Buș (57 Serediuc), Ciaccheri (89 Chitoşcă)

  • Rezerve: Ed. Pap, D. Popa, Patache, Plămadă, Juncănaru, Serediuc, Chitoșcă
Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad