Connect with us

AGRICULTURA

Exportul mieilor şi berbecilor în zona arabă a fost blocat din nou. “Avem unele suspiciuni…”

Published

on

statiunea popauti, vizita delegatie qatar (19)

După multe discuţii, vizite şi negocieri, exportul mieilor din judeţul Botoşani în zona arabă părea o chestiune rezolvată. Pentru că nu exista un acord între România şi Arabia Saudită, s-a găsit soluţia ca exportul să se realizeze prin Turcia, ţară în care pot fi comercializaţi miei în viu.

Când se pregăteau să facă documentaţiile necesare şi să organizeze primul transport în Arabia Saudită, fermierii botoşăneni au primit o lovitură din partea autorităţilor statului. Exportul a fost blocat deorece s-au descoperit câteva cazuri de scrapie. Fermierii au suspiciuni şi spun că Direcţia Sanitar Veterinară nu le-a oferit niciun fel de explicaţii, nu ştiu unde este focarul.

„Eram într-o discuţie foarte avansată de a face export pe filiera Botoşani – Turcia – Arabia Saudită. Cerinţa este în continuare foarte mare de carne de oaie karakul. Ne-am trezit cu o lovitură destul de grea. Am primit o adresă de la Direcţia Sanitară Veterinară că judeţul Botoşani este sub focar de scrapie şi nu mai putem face export în Turcia. Am unele suspiciuni. Nu avem niciun fel de detalii, nu cunoaştem ferma… ar trebuie să existe o transparenţă. Cum a fost la acel caz de antrax. Ne dorim să ştim şi noi acele exploataţii, să elimină focarele  şi de a putea valorifica. Din păcate, nu mai putem vorbi la ora actuală de export. Nu ne rămâne decât să găsim soluţia de abatorizare în judeţul Botoşani”, ne-a spus Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei Moldoovis.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad